Girişimci kadının ödüllük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Girişimci kadının ödüllük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 11:41

Girişimci kadının ödüllük başarısı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI'nda oturan ev kadını Hamide Özdemir, eşinin de desteğiyle iş yaşamına atıldı. 3 farklı sektörde onlarca kişiye istihdam sağlayan Özdemir, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu 2017 yılı Antalya'nın Fark Yaratan Kadın Girişimciler Yarışmasında 'Yöresinde Fark Yaratan Kadın' ödülüne layık görüldü.

Döşemealtı Yeniköy'de dünyaya gelen Hamide Özdemir, ilk ve ortaokul eğitiminin ardından liseyi Antalya İmam Hatip lisesinde okudu. Gıda Mühendisi İsmail Özdemir ile hayatını birleştiren Hamide Özdemir, birkaç iş denemesinde başarılı olamasa da vazgeçmedi.

EMLAK SEKTÖRÜNE GİRDİ

Aile bütçesine katkıda bulunmak adına yeni bir iş denemesi daha yapan Özdemir, 2006 yılında o dönemin yükselen sektörü olan emlakçılığa adım attı. Aynı yıl 3. kızı dünyaya gelen Hamide Özdemir, bir taraftan evini çekip çevirirken diğer taraftan da yeni başladığı emlakçılık sektöründe ilerlemeye başladı.

FARKLI SEKTÖRLERE ATILDI

Halen emlakçılık üzerine çalışmasını sürdüren Özdemir, kazancı kendisini tatmin etse de farklı sektörlere de ilgi duymaya başladı. İş hayatında her geçen gün başarısını artıran Hamide Özdemir, insanların eğlenip vakit geçirebileceği bir yatırıma girmeye karar verdi. 2010 yılında halı saha ve kafeterya işletmesini kurdu.

FARK YARATAN KADIN ÖDÜLÜ

Hamide Özdemir, insanları doğal ve sağlıklı ürünlerle buluşturmak için geçtiğimiz yıl pekmez, nar ekşisi gibi ürünlerin üretildiği bir tesis kurdu. Bu alanda da başarısını gösteren Özdemir, kadın girişimcilere örnek oldu. Hamide Özdemir, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu 2017 yılı Antalya'nın Fark Yaratan Kadın Girişimciler Yarışmasında 'Yöresinde Fark Yaratan Kadın' kategorisinde ikincilik ödülü aldı.

EN BÜYÜK DESTEĞİ AİLESİ

İş hayatında en büyük desteği eşi ve çocuklarından aldığını ifade eden Hamide Özdemir, “Kadınların her işi başarabileceğinin örneklerinden birisiyim. Kadın iyi bir anne olabileceği gibi, hem başarılı bir iş kadını hem de iyi bir eş olabilir. Başarmak için dik durmak, çok çalışmak, amaç edinmek ve bu amaçlar doğrultusunda ilerlemek gerekiyor. İş hayatına girmek, orada tutunmak zaten zordur. Kadın girişimci olarak bunu başarmak ise daha da zordur. Ben bütün bu zorlukları başardım, kararlı olan her kadın girişimcinin de yılmadan sonuca ulaşacağına inanıyorum. TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından aldığım bu ödülü bölgemde iş hayatına katılmak isteyen kadın girişimcilere örnek olmasını diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!