Girişimci kadından istiridye hasadı

Güncelleme Tarihi:

Girişimci kadından istiridye hasadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 13:09

Girişimci kadından istiridye hasadı

Haberin Devamı


Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Desteklediği 'Genç Çiftçi Projesi' programına hazırladığı İstiridye Mantarı Üreticiliği Programı'na katılan 38 yaşındaki kadın girişimci Dudu Tilkioğlu, ilk hasadını yaptı.
Kızılaliler Mahallesi Çadırkent mevkiinde 100 metrekarelik kapalı alanda üretimine başlanılan istiridye mantarının ilk hasadına girişimci Dudu Tilkioğlu'nun yüzünü güldürdü.  Tilkioğlu, bir yıl önce kendi imkanları ile yaptığı ilk denemenin ardından projesini hayata geçirdiğini söyledi.  Tek sıkıntının pazar sıkıntısı olduğunu kaydeden Balcı "Üretim az olduğu için nakliye farkı fiyatı arttırıyor. Ama tesis arttırılırsa üretimde artacak ve birim üzerindeki nakliye masrafı düşerek pazara daha ucuz istiridye mantarı sürülebilecek" dedi.
Tesisi gezen Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü H. Niyazi Sarıoğlu, bakanlığın girişimcilere üretim için her türlü desteği verdiğine dikkat çekerek, Dudu Tilkioğlu'nun bir anlam da diğer kadınlara da örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!