Giresun’da 14 engelli işyeri sahibi oldu

Güncelleme Tarihi:

Giresun’da 14 engelli işyeri sahibi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 14:21

Giresun’da 14 engelli işyeri sahibi oldu

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN’da 14 engelli, İŞKUR’un verdiği desteklerden yararlanarak kendi işyerini açtı.

Bir süre önce İŞKUR’dan engellilere verilen destekten faydalanarak iş yeri açan Uğur Aydın,  iki kişiyle başladığı iş yerini, pazar payının büyük olması nedeniyle büyüttüğünü anlattı. Yufka imalatı yaptıklarını kaydeden Aydın, “İlk etapta iki kişiyle başladığımız işte şu anda 8 personele ulaştık. Pazar payımız iyi. Şimdi üzerine nasıl koyabiliriz diye düşünüyoruz. İŞKUR da gerekli desteği hala veriyor. 20-30 kilogram yufkadan 300 kilogramlara kadar çıktık. Bana fırsat veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İŞKUR Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı da, Giresun'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca onaylanan 14 projenin desteklendiğini ifade ederek, projelerin engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik olduğunu belirtti. Sarı, engelli vatandaşlara 36 bin liraya kadar, eski hükümlülere ise asgari ücretin on katı kadar hibe verildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Kendi mesleki ehliyetleri varsa mesleki ehliyetlerine yönelik proje de yapabilirler. İlimizde süt ve besi sığırcılığı, arıcılık gibi projelere destek verdik. Giresun'da şu anda destek verdiğimiz 14 engelli kardeşimize 280 bin lira civarında ödeme yaptık. Engelli kardeşimiz Uğur Aydın  yufkacılıkla ilgili bir proje yaptı ve destek aldı. Kendi iş yerini kurdu ve geçimini temin etti. Ardından da 8 kişiye istihdam sağladı ve projenin amacına uygun bir işlem yaptı. Destek almak isteyen engelli vatandaşlarımız 12 Haziran’a kadar projelerini bizlere getirmelerini istiyoruz. Amacımız engellilerin de istihdama katkı sağlamasıdır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!