Giresun Belediye Başkanı Aksu, bahçeden sebze topladı

Güncelleme Tarihi:

Giresun Belediye Başkanı Aksu, bahçeden sebze topladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 14:23

Giresun Belediye Başkanı Aksu, bahçeden sebze topladı

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Belediye Başkanı Kerim Aksu, tarımın desteklenmesini isteyerek bahçeden sebze topladı, bölge halkını tarıma teşvik etti.

“Üreten Giresun, Üreten Türkiye” parolasıyla çiftçilere tohum dağıtarak daha önce sebze dikimi yapan Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, bu yıl ise tarladan sebze hasadı yaparak tarımın önemine dikkat çekti üretim konusunda çiftiyi teşik ettti.  Aksu Mahallesi Muhtarı Adem Önal’a ait bahçeye giren Belediue Başkanı Kerim Aksu, çiftçi kadınlarla birlikte domates, biber ve fasulyelerden topladı.

'GİRESUN TOPRAKLARI VERİMLİDİR'

Tarımın desteklenmesinin gerektiğini beliryen Aksu, “Türkiye son yıllarda tarımdan uzaklaştı ve dışa bağımlı hale geldi. Bu verimli toprakları değerlendirmeliyiz. İlk etapta kendi ihtiyacımızı karşılasak dahi bu büyük bir kazanç olur. Geçen yıl burada fasulye ekimi yapmıştık, ancak toplamaya gelememiştik. Bu yıl ise ekilen fasulyeleri toplamaya geldik. Ülkemiz yıllar önce tarımda kendi kendine yeten sayılı ülkeler arasında gösteriliyordu. Bugün birçok sebze ve meyveyi ithal eder duruma geldik. Giresun’un toprakları oldukça verimlidir. Özellikle Giresun’a özgü meyveleri, sebzeleri mutlaka üretmeliyiz. Evimizin bahçesinin bir bölümünde birçok sebze üretebiliriz. Belediye olarak her yıl üretime dikkat çekmek, teşvik etmek için sembolikte olsa tohum dağıtımı yapıyoruz. Üretmek insanın yaşam sevincini, doğa sevgisini artırır” dedi. 

Muhtar Önal da bahçesinde bir çok meyve çeşidi yetiştirdiğini ve mahalle halkına da sebze fidanlarından dağıttığını ifade ederek Başkan Aksu’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!