Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ortan: Kırklareli kıvırcığına rağbet arttı

Güncelleme Tarihi:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ortan: Kırklareli kıvırcığına rağbet arttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 13:59

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ortan: Kırklareli kıvırcığına rağbet arttı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ümit Ortan, "Kırklareli kıvırcığına rağbet arttı" dedi. 

İl Müdürü Ümit Ortan, son yıllarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonunda, 'Kıvırcık Irkının Korunması ve Geliştirilmesi' için; 11 köyde  38 yetiştiricinin 6 bin 300 koyun varlığı ile 'Halk Elinde Kıvırcık Irkının Islahı" projesinin yürütüldüğünü söyledi.
İkinci proje olarak  Marmara Koyunculuk Araştırma koordinatörlüğünde 800 baş koyun ile de 'Gen Kaynaklarının Korunması Projesi'nin yürütüldüğünü söyleyen Ortan, "Kıvırcık cinsi koyun sayısının 6 yıl içerisinde 170 bin  gibi ciddi rakamlara ulaşmıştır. Anavatanı Kırklareli olan kıvırcık oyunu dünya çapında bir üne sahip olmaya başladı. Etinin lezzeti ve aromasıyla cinslerinden ayrılan "Kırklareli Kıvırcığı" koyunu, yurt içinden ve çeşitli Arap ülkelerinden ilgi görüyor" dedi

Ortan, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıyayken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koruma altına alınarak, yürütülen çalışmalarla sayısı 170 bine getirilen Kırklareli Kıvırcığı'nın iç pazarda tüketimin yanı sıra, Dubai ve Katar gibi Arap ülkelerine yılda 3 bin 
ton civarında et ihracatıyla birlikte Avrupa' da iki önemli başkent olan Barselona ve Londra'dan da taleplerin arttığını kaydetti.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!