Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 18:54

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacağı binlerce vatandaş tarafından en çok sorgulanan ve merak edilen konular arasında yer aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı başvurusu için Devlet Personel Başkanlığı (DPB) internet sitesi üzerinden vatandaşlara detaylı bilgi verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ÖSYM Başkanlığı aracılığıyla KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle personel alımı gerçekleştirecek. Peki, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı başvurusu 23 Haziran tarihinde erişime açılıyor. Veteriner ve Mühendislerden oluşmak üzere toplam 2 bin 58 kişiyi kadroya dahil etmeye hazırlanan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kılavuz bilgilerini 22 Haziran'da ilgili kişilerin erişimine açacak. İşte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı başvurusu hakkında detaylı bilgiler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personel alımı başvurusu için Devlet Personel Başkanlığı (DPB) internet sitesi üzerinden detaylı bilgi verildi. Alımı yapılacak olan personelle ilgili kadro bilgilerini paylaşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, personel alımı başvurusunun 23 Haziran itibariyle yapılabileceğini belirtti. İşte, bakanlık adına duyuruyu gerçekleştiren Devlet Personel Başkanlığı'nın yayımladığı o metin;

Haberin Devamı

"Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında ÖSYM Başkanlığı aracılığıyla KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle personel alımı gerçekleştirecektir. Bu kapsamda 1341 Mühendis (874 Ziraat, 328 Gıda, 96 Su Ürünleri, 10 Balıkçılık Teknolojisi, 33 Harita Mühendisi) ve 717 Veteriner Hekim olmak üzere toplam 2058 sözleşmeli personel alınacaktır.

Tercih işlemleri 23 Haziran 2017 tarihinde başlayacak, 04 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2017/6 Tercih Kılavuzunda lisans düzeyinde tercih yapılabilecek sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır. Kılavuz, 22 Haziran 2017 tarihinden itibaren ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Adayların, Kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapabilmeleri için, 22/05/2016 tarihinde yapılmış olan 2016-KPSS lisans sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir."

BAKMADAN GEÇME!