Gıda israfına karşı özel tarifler

Güncelleme Tarihi:

Gıda israfına karşı özel tarifler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 12:27

Gıda israfına karşı özel tarifler

Haberin Devamı

KİPA Aile Kulüpleri, mutfakta gıda israfına dikkat çekmek amacıyla özel bir etkinliğe imza attı. Forum Bornova Aile Kulübü'nün düzenlediği 'Gıda israfına karşı yeni yıl sofrasına özel tarifler yarışması'nda elde kalan malzemelerden yapılmış birbirinden lezzetli yemekler ortaya çıktı.
Forum Bornova Aile Kulübü'nün Porland'la birlikte düzenlediği 'Gıda israfına karşı yeni yıl sofrasına özel tarifler yarışması'nda elde kalan yiyeceklerden yapılan yemekler yarıştı. Kipa Aile Kulübü'nün 12 üyesi birbirinden yaratıcı tariflerle yarışmaya katıldı. Bayat ekmekten yapılmış pastadan, artan keklerden hazırlanan trüffe kadar pek çok farklı lezzet jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Kipa Kurumsal İlişkiler Müdürü Nil Timur, Uzman Pastacılar Derneği Başkanı İhsan Esen, blogger Selcen Şenocak, Kipa Pizzarone Gıda Mühendisi Gülay Dolgun ve Bornova Halk Eğitim Merkezi Gıda Usta Öğreticisi Hürrem Özduran yarışmanın jüriliğini üstlendi.
Jüri üyeleri tadım sırasında yarışmacılardan tariflerin detaylarını da öğrendi. Yarışmada en beğenilen tarif Cevahir Künhan'ın bayat ekmekli kütük pastası oldu. Nilsu Aydın, bayat ekmekli kıymalı pide yaparken, Fatma Alparslan incirli ve ballı ekmek turtası tarifiyle üçüncü sırayı aldı. Yarışmada en çok puanı alan ilk üç yarışmacıya Porland'dan hediyeler verilirken, dördüncü, beşinci ve altıncı olanlara Ebru Omurcalı'nın yemek kitapları armağan edildi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!