Gıda Hattı’na ilginç sorular

Güncelleme Tarihi:

Gıda Hattı’na ilginç sorular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 00:00

İlginç çağrılar aldıklarını belirten Alo 174 Gıda Hattı yetkilileri, “Bir vatandaş, hiçbir resmi evrakı olmadan üretim yapan eşinden şikayetçi oldu. Bir başkası aldığı tavuk ciğerini yedirdiği kedisinin öldüğünü söylerken, bir kişi de sadece ‘Nasılsın?’ diye sormak için aradı” dedi.

Haberin Devamı

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca vatandaşların gıda ile ilgili taleplerini dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla kurulan Alo 174 Gıda Hattı’na, vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor.

Alo 174 Gıda Hattı yetkilileri, vatandaşların gıda güvenliğine karşı bilinçlendiğini, bu kapsamda hatta ilgiden de memnun olduklarını dile getirdi. Ancak zaman zaman vatandaşlardan ilginç çağrılar da aldıklarına işaret eden yetkililer, bir kadın vatandaşın üretim izin belgesi ve hiçbir resmi evrakı olmadığı, buna rağmen üretim yapmayı sürdürdüğü için eşinden şikayetçi olduğunu kaydetti.

Yetkililerin örnek verdiği diğer ilginç çağrılar da şöyle:

“Tavuk ciğeri aldım, kediye yedirdim ve kedim öldü. Veteriner gıda zehirlenmesi teşhisi koydu. Ürünü attığım için etiket bilgileri yok. Şikayetçiyim, denetlenmesini istiyorum. Beyaz muhabbet kuşum var, evime götürdüm, ancak konuşturamıyorum, ötmüyor yardım edin. Ekmek aldığımda para verdiğim kişinin hem parayı tutup, hem de ekmek vermesinden rahatsızım. Ekmek veren kişi ile para alan kişinin ayrı olması gerekir. Domuz gribi salgını varken bu durumun yaşanmasından rahatsız oldum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!