Gezici Festival’de yolculuk başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Gezici Festival’de yolculuk başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 14:15

Ankara Sinema Derneği’nin düzenlediği Gezici Festival, 23’üncü yolculuğuna bugün Ankara’dan başlıyor. Festival, 1-7 Aralık’ta Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek başkent gösterimlerinin ardından, 8-11 Aralık tarihleri arasında Sinop’ta olacak ve yolculuğunu 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da tamamlayacak.

Haberin Devamı

Gezici Festival’in ‘Dünya Sineması’ bölümü, bu yıl da uluslararası festivallerde boy göstermiş, değişik coğrafyalardan farklı hikâyeleri bir araya getiren filmleri kapsıyor. Amerikalı aktivist yönetmenler Catherine Gund ve Daresha Kyi’nin filmi ‘Chavela’, Filistinli yönetmen Annemarie Jacir’in bu yıl Locarno Film Festivali’nde dört ödül kazanan son filmi ‘Düğün Davetiyesi’, Bosna Hersek’in Oscar adayı Alen Drljevic imzalı ‘Erkekler Ağlamaz’, Dünya Sineması bölümünde gösterilecek filmlerden bazıları. ‘Türkiye 2017’ bölümünde ise Onur Saylak’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘Daha’, Pelin Esmer’in ‘İşe Yarar Bir Şey’, Emre Yeksan’ın ilk filmi ‘Körfez’ gibi filmler gösterilecek.

ERCAN KESAL'IN SEÇTİĞİ FİLMLER

Gezici Festival’in her yıl bir konuk seçicinin belirlediği filmlerden oluşturduğu özel bölümünün bu yılki konuğu, oyuncu ve yazar Ercan Kesal. Kesal’ın seçtiği filmler seyirci ile buluşacak. Gezici Festival’in bu yılki özel bölümlerinden ‘İtalyan Usulü Komedi’, izleyicileri 60’lı yılların İtalyan sinemasıyla buluşmaya davet edecek. ‘Kısa İyidir’ ve ‘Çocuk Filmleri’ bölümleri, her yıl olduğu gibi bu festivalde de yerini alacak.

BAKMADAN GEÇME!