Gezici Festival Sarmaşık’la başladı

Güncelleme Tarihi:

Gezici Festival Sarmaşık’la başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 14:33

Ankara Sinema Derneği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 21'nci yolculuğuna Ankara’da, Sarmaşık filminin gösterimiyle başladı.

Haberin Devamı

Bu yılki teması “Güvencesiz Hayatlar” olarak belirlenen Gezici Festival, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde önceki akşam Sarmaşık filminin gösterimiyle başladı. Filmin yönetmeni Tolga Karaçelik de festivalin açılışına katıldı. Gezici Festival'in çok özel olduğunu belirten Karaçelik, "Güzel insanlarla filmleri bir araya getirmeye çalışan samimi bir festival. Seyirci ile biz bize olan bir festival. Bizlerin üreten insanların rahat rahat şımarabildiği bir festival" dedi. Gezici Festival'in bu yılki teması, "Güvencesiz Hayatlar" olarak belirlenirken, filmlerin gösterimleri her yıl olduğu gibi bu yıl da yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek. Türkiye 2015 bölümü en yeni, heyecan verici ve bol ödüllü filmleri izleme fırsatı sunuyor. 

SİNEMADA CAZ SÜRPRİZİ

Haberin Devamı

Öte yandan, ABD Büyükelçiliği'nin katkılarıyla hazırlanan ve ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak olan "Sinemada Caz Bölümünde" ise Gezici Festival'in bu yılki sürprizlerinden. Sinemada Caz bölümüne paralel olarak gerçekleştirilen "Çizgi Roman: Sinemada Caz" sergisi de 2 Aralık’a kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi, Aliye Berger Sergi Salonu'nda görülebilir. Naiel Ibarrola'nın illüstrasyonları ve Ekhsan Khoshbakht'ın yazımıyla sergilenecek eserler, sinema tarihinin çizimlerle aktarımına dair bir projenin parçası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!