Gezici Çanakkale Müzesi Manavgat'ta

Güncelleme Tarihi:

Gezici Çanakkale Müzesi Manavgatta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 09:40

Gezici Çanakkale Müzesi Manavgat'ta

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Gezici Müzesi törenle ziyarete açıldı.
Manavgat'ta bir alışveriş merkezinin sergi alanında düzenlenen törene Kaymakam Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, öğrenciler ve vatandaş katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Mustafa Yiğit, Çanakkale Savaşlarının Türk tarihi açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Çanakkale Savaşlarında Anadolu'yu ve İstanbul'u düşman işgalinden korumak için Manavgat'ın nüfusundan daha fazla yaklaşık 250 bin Mehmetçik şehit düştü" dedi.
Anadolu coğrafyasının tarihin her döneminde çok zor olduğunun altını çizen Kaymakam Yiğit, şu anda Mehmetçiklerin Türkiye topraklarını ve sınırlarını korumak için Afrin'de çarpıştığını vurguladı.
Daha sonra Kaymakam Mustafa Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve öğrenciler serginin açılış kurdelesini kesti. Müze yetkilileri tarafından sergilenen eserler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.
Çanakkale Savaşları sırasında askerlerin kullandığı silahlar, eşyalar, döneme ait gazete kupürlerinin sergilendiği müzeye, öğrenciler ve vatandaş büyük ilgi gösterdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!