Gezen Bilim Yollarda Projesi hayata geçti

Güncelleme Tarihi:

Gezen Bilim Yollarda Projesi hayata geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 11:51

Gezen Bilim Yollarda Projesi hayata geçti

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Çocuk Üniversitesi kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen Gezen Bilim Yollarda Projesi hayata geçti.
Projenin açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç’ın k atılımıyla Tece Cumhuriyet Ortaokulu’nda yapıldı. Burada konuşan Koca, projeyi önemsediklerini belirterek, "Bu benim çok önemsediğim ve içinde bulunmaktan mutluluk duyduğum bir oluşum. Bu oluşumun yürütme kurulu başkanı olmak benim sorumluluğumu daha da arttırıyor.  Bizim amacımız nedir? Öncelikli olarak Mersin ve çevresinde yaşamını sürdüren örgün ve yaygın eğitim süreçlerine dâhil 3-18 yaş arası sosyal yönden dezavantajlı gruplara üniversitelerle etkileşim içinde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, yargılama, sorgulama, soru sorma, merak duyma, sorun çözme gibi temel yaşam becerileri kazandırmaktır" dedi.
Proje kapsamını her geçen gün daha da zenginleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Koca, "Bu bağlamda yeni bir proje olarak Gezici Stem Laboratuvarı yapım süreci devam etmektedir. Bundan sonraki dönemlerde köylerdeki gezimizde bu etkinlikle de çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza her alanda farkındalık yaratmak ve onları geleceğe hazırlamak hepimizin sorumluluğu aslında. Bilimin yalnızca bir ders olmadığı, yaşantımızın içinde olduğunu ve ondan faydalanmamız gerektiğini aslında hep beraber öğreniyoruz.  Biz bu projeyle yolumuzda birkaç adım attığımıza inanıyoruz" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Müdür Koca ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç sınıfları gezerek yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Mersin Çocuk Üniversitesi’nin TÜBİTAK Desteği ile oluşturulan proje ile12 farklı köy okulu gezilecek. Proje kapsamında Bu çalışmada 26 akademisyen öğrencilere fizik, kimya, biyoloji, matematik-astronomi alanında tanıtım yaparak her dalda 3 etkinlik sunacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!