Gestaş'tan Bozcaada hattına yeni arabalı vapur

Güncelleme Tarihi:

Gestaştan Bozcaada hattına yeni arabalı vapur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 17:09

Gestaş'tan Bozcaada hattına yeni arabalı vapur

Haberin Devamı

Gestaş'tan Bozcaada hattına yeni arabalı vapur

ÇANAKKALE Boğazı - Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., Geyikli-Bozcaada hattında, bu yaz filosuna kattığı yeni arabalı vapurla hizmet verecek.
GESTAŞ, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz döneminde Geyikli-Bozcaada hattında iki arabalı vapurla hizmet vermeye devam edecek. Ancak bu yaz bunu yepyeni bir gemiyle yapacak. Filosuna 2014 yapımı yeni ve daha donanımlı 'Mavi Körfez' adlı arabalı vapuru ekleyen GESTAŞ, vatandaşları Bozcaada'ya hem daha hızlı hem de daha konforlu bir şekilde ulaştıracak.
GESTAŞ'ın filosuna yeni kattığı ve Geyikli-Bozcaada hattında 'Lapseki 1' arabalı vapuruyla birlikte sefer yapacak olan 'Mavi Körfez' isimli yeni arabalı vapuru son teknolojiye sahip. Sadece iki yaşında olan bu yeni gemi, Bozcaada halkına ve yaz aylarında adaya akın eden yerli ve yabancı turiste konforlu ve hızlı bir ulaşım imkanı tanıyacak. 55 metre boyunda ve 14.7 metre eninde olan 'Mavi Körfez' adlı arabalı vapuru, 315 yolcu, 56 otomobil, 11 ağır vasıta taşıma kapasitesine sahip. Geyikli-Bozcaada hattında hizmet verecek yeni arabalı vapurunun ilk seferinin hafta sonuna yetiştirilmesine çalışılıyor.
Çanakkale Boğazı - Adalar arasında 9 hatta araç ve yolcu taşımacılığında 17 gemilik filosuyla haftanın yedi günü 24 saat görev yapan GESTAŞ, 18'nci gemisini Geyikli-Bozcaada hattında vatandaşların hizmetine sunmuş olacak.
Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!