GESAM, Bilecik'te sergi açtı

Güncelleme Tarihi:

GESAM, Bilecikte sergi açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 16:02

- Bilecik'te, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği üyesi 40 sanatçının 40 eserinin yer aldığı sergi izlenime sunuldu

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin (GESAM) "Türkiye Sergileri" adlı programı kapsamında Bilecik'te sergi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Salonu'nda gerçekleştirilen serginin açılışını, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak ve GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe ile sanatçılar yaptı.

Nayir, etkinlikte yaptığı konuşmada, GESAM sanatçılarını Bilecik'te görmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, telif hakları konusunda farkındalık oluşturarak hedeflerine ulaşmaları temennisinde bulundu.

Demirtepe ise birliğin 30 yılı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'yi dolaştığını ve Bilecik'te 53'üncü sergilerini açtıklarını dile getirerek, yurt içi ve dışında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Haberin Devamı

GESAM'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından 1986 yılında kurulduğunu, Türkiye'de ilk ve tek meslek odasının güzel sanatlar dalında çalıştığını anlatan Demirtepe, şöyle konuştu:

"GESAM, telif haklarının korunması ve korsana taviz verilmemesi için kuruldu. Hatta bu çerçevede 'emeğe saygı ve korsana hayır' başlığı adı altında yarışma planladık. Karikatür ve afiş kategorilerinde 10 bin lira değerinde bir yarışma. Birliğimiz, telif hakları çalışmaları bünyesinde 2011 yılından bu yana illeri dolaşıyor. GESAM sanatçıyla devlet arasında köprü oluşturuyor. Sanatçı eğer devlet kurumlarından herhangi birine, kamu kuruluşuna eser satmak istediği zaman bizim üyemiz olmasını şart koşuyor. 55 ilde teşkilatlanmamız yapıldı."

Sergiyi gezen ve sanatçılardan bilgi alan Vali Nayir, sanatçılara katılım belgesi verdi.

Yağlı ve sulu boya ile minyatür, foto baskı ve fotoğrafların bulunduğu 40 eserin yer aldığı sergi, 18 Mart'a kadar görülebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!