Geri dönüşümle çevre bilinci

Güncelleme Tarihi:

Geri dönüşümle çevre bilinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 17:13

Geri dönüşümle çevre bilinci

Haberin Devamı

 

SERİK, (DHA) - SERİK Belediyesi gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakabilmek için başlattığı 'Gelecek İçin Geri Dönüşüm' eğitimlerinin karşılığını almaya başladı.
Serik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2015 yılından itibaren başlattığı 'Ambalaj atıkları çöp değildir. Geri dönüşüme kazandıralım' konulu eğitim çalışmaları meyvesini vermeye başladı. Çöpe atılan ambalaj atıklarının geri kazanımına dikkati çekmek isteyen ana sınıfı öğrencileri topladıkları çöpleri Serik Belediyesi Temizlik İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan ve Temizlik İşleri Müdürü Ayşenur Can'a teslim etti.
Serik'te geri dönüşüm tesislerinde ayrıştırarak toplanan çöplerin nasıl ve ne şekilde işlemlerden geçirildiğini, sonra bunların nasıl depolandığını ve ne gibi maddelere dönüştürüldüğü hakkında bilgi alan ana sınıfı öğrencileri ilk kez gördükleri tesisleri meraklı bakışlarla izleyerek, topladıkları çöplerin geri dönüşüme kazandırılacak olmasının mutluluğunu yaşadı.
Başkan Yardımcısı Okudan, "Ağaç yaşken eğilir sözünden yola çıkarak, belediye olarak 3 yıldır çocuklarımızda çevre bilincini oluşturmak için ilçemizde bulunan tüm okullarımızda geri dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Bugün burada bizlerle birlikte bulunan minik yavrularımız, verdiğimiz eğitimler sayesinde topladıkları çöpleri, geri dönüşüme kazandırılması için öğretmenleri eşliğinde gelip, teslim ettiler. Biz de onlara verdiğimiz eğitimin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadık" dedi.
Serik Belediyesi Gelecek İçin Geri Dönüşüm eğitimleri kapsamında Serik'te 2015 yılından itibaren ilçe genelinde toplam 25 bin 292 öğrenciye ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve ekonomiye tekrar kazandırılması konusunda eğitim verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!