Gerçeği aratmayan tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Gerçeği aratmayan tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 14:52

Gerçeği aratmayan tatbikat

Haberin Devamı

DENİZLİ İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Çivril Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi öğrencileriyle birlikte gerçeği aratmayan tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta geleceğin sağlık personeli olan öğrencilere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.
UMKE ve Çivril Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi işbirliğinde geniş kapsamlı bir tatbikat düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen tatbikata, UMKE personelinin yanı sıra 112 Acil Sağlık ekibi ile itfaiye ekipleri de katıldı. Tatbikatta öğrencilere 'kazan dairesinde patlama', 'ikinci katında yangın' ve 'okul caddesinde trafik kazası' konulu senaryolarda yapılması gerekenler uygulamalı anlatıldı.
İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı da tatbikata katılarak, geleceğin sağlık personeline gösterdikleri özveri ve ekip ruhunu hiç kaybetmemeleri tavsiyelerinde bulundu. Bu tarz eğitim ve tatbikat çalışmalarının geliştirilerek devam edeceğini belirten Arpacı, "UMKE ve 112 ekiplerinin tatbikatta ortaya koydukları müdahaleler sağlık personeli adayı öğrencilerin ileriki meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri olaylara müdahale becerilerini arttırmak ve yatkınlık kazanmaları bakımından yerinde ve verimli oldu" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!