Genelkurmay'dan olumlu yanıt gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan olumlu yanıt gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 19:00

Genelkurmay'dan olumlu yanıt gelmedi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde yaşayan Dr. Neşe Zengin, Türk Silahlı Kuvvetleri İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi'nden, ilçedeki yaşlıların da 'huzurevi' olarak yararlanması için Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği dilekçeye, "Bizim çözebileceğimiz bir durum değil ama sizin yazınız üzerine konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile bizzat görüştük. Sizin başvurunuzla bu konuyu ele alacaklarını, başka bir şekilde çözüm üretilebileceği yanıtını aldık" cevabı geldiğini söyledi. Dr. Zengin, bunun üzerine talebini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ilettiğini de kaydetti.

Ayvalık'ta 27 yıldır doktorluk yapan, MN İş Sağlığı- Güvenliği ve İlk yardım Eğitim Merkezi Müdürü Neşe Zengin, yaşlı nüfusu artan ilçede, huzurevi gereksinimini gündeme getirerek, Ayvalık Belediyesi tarafından halkın katkılarıyla huzurevi olarak kullanılmak amacıyla İlk Kurşun Tepesi'ndeki 48 bin 700 metrekare arazi üzerine beş katlı olarak yaptırılan ve 14 Ocak 1999 tarihinde Belediye Meclisi'nin aldığı bir kararla bedelsiz olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne devredilen İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi'nce bu ihtiyacın karşılanması için girişimde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan merkezin iki katından ilçedeki yaşlıların da yararlanması talebinde bulunduğunu belirten Dr. Neşe Zengin, karşılaştığı yaşlı ölümleri sonrasında yaşadığı duygu yoğunluğu ile böyle bir adımı attığını söyledi. Dr. Zengin, "Dedem Ali Haydar Zengin İstiklal Savaşı gazisi, Babam İsmail Hakkı Zengin ise subay. Dilekçemde öncelikle subay çocuğu olduğumu, gazilerimize, şehitlerimize ve yakınlarına saygımızın sonsuz olduğunu belirttim. Biz vatandaşız, seçtiğimiz ya da atanan kişilere sorunlarımızı iletme ve çözülmesini isteme hakkımız var. Burada nefes alıyor ve burada yaşıyorsam buraya vefa borcum var. Ayvalık tarihiyle, havasıyla, suyuyla güzel ve özel bir yer. Rehabilitasyon Merkezi'ne yapımı aşamasında sıkça gittim. Yapılış amacı Ayvalık'a bir huzureviydi o yapının. Otobüslere konulan yardım sandıklarına vatandaşlarımızın 'Bizim de yaşlandığımızda bir evimiz olacak' diye düşünerek bir umutla kimi zaman maaşını verdiğini biliyorum. Rehabilitasyona saygı duyuyoruz ama Ayvalık halkının ilerde yaşayacağı yer olarak yani bir huzurevi olarak planlanan yapının bir ya da iki katını yaşlılar için kullanılmasını önerdim. Yaşlılarımız, gazilerimiz, şehit ailelerimizle hep beraber olsunlar. Ya da bağışlanan bu yerin karşılığında bir huzurevi yapacak şekilde destek verilmesini talep ettim" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın dilekçesine yanıt verdiğini kaydeden Dr. Zengin, "Bizim çözebileceğimiz bir durum değil ama sizin yazınız üzerine konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile bizzat görüştük. Sizin başvurunuzla bu konuyu ele alacaklarını, başka bir şekilde çözüm üretilebileceği yanıtını aldık' dediler. Ancak, Genelkurmay'ın Belediye ile aralarında olan sözleşmeye istinaden mi yoksa başka prosedürler nedeniyle mi böyle yanıt verdiğini bilmiyorum, kendilerinden de bu konuda bir açıklamaları olmadı. Subay kızı olmaktan bir kez daha gurur duydum, bizzat geri dönüş ve anlayış nedeniyle. Aldığım yanıttan üzüntü duydum ,çünkü bir kat da olsa verilebilirdi" diye konuştu.

Dr. Zengin, Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen yanıt üzerine bu defada bu talebini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ilettiğini de kaydetti.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!