Gençlik kampında ders işlediler

Güncelleme Tarihi:

Gençlik kampında ders işlediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 14:00

Gençlik kampında ders işlediler

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - KIBRIS Orta Okulu Öğrencileri, Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampında fen bilimleri dersi işledi.  Müfredatta yer alan canlılar konusunu Dülük Tabiat Parkının doğal ortamında öğrenen öğrenciler, alanda yer alan birbirinden eğlenceli parkurlarda keyifli zamanlar geçirdi.

Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı, Kıbrıs Orta Okulu 5/H sınıfı öğrencilerini misafir etti. Fen bilimleri dersinde canlılar konusunu sınıf dışı bir ortamda işleyen öğrencilerin mutluluğu gözlerine yansırken, Dülük Tabiat Parkının doğal ortamında ders kitabında yer alan örneğin canlı halini görmek öğrencilerin derse olan ilgilerini oldukça arttırdı. Yıl içerisinde il genelindeki okullarda eğitim gören binlerce öğrenciye kapılarını açan gençlik kampı; katılımcılarının fiziksel, sosyal ve akademik gelişimlerine büyük destek vermeye devam ediyor.

 Ders konusunu yaşayarak öğrenmenin öğrencilerini oldukça mutlu ettiğini ifade eden Kıbrıs Orta Okulu Fen Bilimleri Öğretmeni Aynur Yıldırım, "Doğada uygulamalı bir şekilde canlılar konusunu öğretmek, anlatmak şahsım ve öğrencilerim adına mutluluk verici. ^Ders esnasında öğrencilerimizin mutluluğu ve ilgileri görülmeye değerdi. Ağaçları, yaprakları, kara yosunlarını, toprağı, ağaçların meyvelerini, bazı hayvan türlerini ve onların yuvalarını yaşayarak öğrenmeleri çok büyük bir ayrıcalık. Ders dışında kalan zamanda öğrencilerimiz kamp alanında bulunan eğlenceli parkurlarda keyifli zamanlar geçirdiler, fiziksel etkinliklere katılarak spor yaptılar. Bunların yanı sıra kış döneminde faaliyete geçen el sanatları ve kitap okuma istasyonları öğrencilerin gelişimi ve kamp alanından bir hatırayla ayrılmaları adına çok yararlı olmuş" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!