Gençlik kampı başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Gençlik kampı başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 10:47

Gençlik kampı başvuruları başladı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından her yıl düzenlenen yaz gençlik kamplarına başvurular başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yaz kampları için başvuru tarihleri birinci dönem 1- 25 Mayıs, ikinci dönem için 25 Mayıs-10 Temmuz olarak belirlendi. Kamplar 10 Haziran-16 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Kamplara kızlarda 12- 13 ve 14- 22 yaş gruplarına, erkeklerde 12- 15 ve 16- 22 yaş gruplarına göre başvuru yapılabilecek. Kamplardan 2017 yılı içerisinde yaklaşık 120 bin gencin yararlanması bekleniyor. Ayrıca,7 günlük dönemler halinde, kız ve erkek gruplarının ayrı ayrı katılacakları kamplara başvurular internet üzerinden yapılacak.

BİRER KEZ KATILIM

Gençler, yaş şartının uygun olması koşulu ile Mavi (Deniz) ve Yeşil (Doğa) kamplarına sadece birer kez katılabilecek. Katılımın ücretsiz olduğu 36 gençlik kampına katılacakların ulaşım dahil tüm ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak. Gençlik kamplarına katılacakların atamaları, Kamp Otomasyon Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. katılmaya hak kazananların listesi başvuruların bitiş tarihinden sonra yayınlanacak. Listede isimleri bulunanlar, kesin kayıt yaptırmak için başvuru belgesini gitmeye hak kazandığı kamp döneminin başlama tarihinden 7 gün öncesine kadar gençlik merkezlerine giderek onaylatması gerekecek.

İLÇELERDE TANITIM SÜRÜYOR

Gençlerin tamamen ücretsiz olarak faydalanabileceği kamplarda Antalya'nın 19 ilçesinde bulunan gençlerin de katılımını sağlamak için okullar da bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri yapılıyor. Birçok gencin bu kamplarda kültürel kaynaşma içerisinde gelenek ve göreneklerimiz yaşatılarak sosyalleşmesi hedefleniyor.

Gençlik Kamplarında doğayla iç içe yaşam olanakları sağlayan, gençleri ortak kültürel değerler, dostluk ve kardeşlik içinde buluşturduklarına değinen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, "Bakanlığımızın önemli projelerinden biri olan kamplara gençlerin ilgisi oldukça büyük. Geçen yıl Alaaddin Keykubat kampımızı 4 bin 300 gencimiz ziyaret etti. Bu yıl yine kampımız birçok gence ulaşacak ve kültür değerlerimizle kaynaştıracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!