Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taşkesenligil:

Güncelleme Tarihi:

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taşkesenligil:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 13:45

- "2014'ün en önemli olayı EYOF'un Erzurum'a alınmasıdır"

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü (GHSİM) Fuat Taşkesenligil, 2014'ün en büyük kazancının 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları Festivali'nin (EYOF) Erzurum'a alınması olduğunu söyledi.

2011 yılında Erzurum'un, tarihindeki ilk büyük uluslararası organizasyon olan 25'inci Dünya Üniversite Kış Oyunları'nı yaparak gerçekleştirdiğini anımsatan Taşkesenligil, 2019 EYOF'u da başarılı bir şekilde yapacaklarını ifade etti.

2014 yılında Dünya Gençler Short Track Yarışlarını, Buz Pateni Federasyonu ile başarıyla gerçekleştirdiklerinin altını çizen Taşkesenligil, bu nedenle Dünya Short Track Federasyonu yetkililerinden teşekkür aldıklarını kaydetti.

Taşkesenligil, şöyle konuştu:

"2014 yılında 25 ulusal organizasyona ev sahipliği yaptık. 170 yerel müsabaka düzenledik. 3 kez uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptık. Gençlik proje ve çalışmalarımız genel müdürlüğümüz ve bakanlığımızdan tam not almıştır. Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşlerine rekor katılımla iştirak eden şehir olmanın gururunu yaşıyoruz. 100. yılda da Sarıkamış'a 2 bin kişiyle katılacağız. Bunun için tüm hazırlıklarımızı yaptık."

Haberin Devamı

Nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda Erzurum'un 16 bin 105 lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye'de birinci sırada yer aldığını söyleyen Taşkesenligil, 2015 yılında da gençliğe hizmet için geceyi gündüze katarak çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Taşkesenligil, "Bu duygu ve düşüncelerle tüm Erzurumlu hemşehrilerimiz, İslam alemi ve spor camiasının yeni yılını tebrik eder, 2015'in tüm dünyaya barış mutluluk ve huzur getirmesini dilerim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!