Gençler’e zorlu rakip

Güncelleme Tarihi:

Gençler’e zorlu rakip
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 15:41

Bu sezon dış sahada oynadığı 4 maçı da kaybeden Başkent ekibi, Beşiktaş galibiyetinin ardından, bu maçtan da 3 puan ile ayrılıp, hem bir ilki gerçekleştirme hem de tırmanışını sürdürme hedefinde.

Haberin Devamı

Süper Ligde geride kalan hafta kritik galibiyetler alan iki takım Gençlerbirliği ve Teleset Mobilya Akhisarspor, bugün kozlarını Manisa’da paylaşacak. Gençlerbirliği, Beşiktaş’ı 2-1, Akhisar Belediye de Trabzonspor’u deplasmanda 6-1 yenmiş olmanın morali ile maça çıkacak.
Başkent ekibinde hedef, bu zorlu maçtan da galip ayrılıp, hem bir seri yakalamak hem de alt sıralardan biraz daha uzaklaşmak.

İKİ TAKIMIN İSTATİSTİĞİ FARKLI

Süper Lig’de 9. haftaya 16 puan ve averajla üçüncü sırada giren T. Mobilya Akhisarspor ile 7 puanla 15. basamakta giren Gençlerbirliği, farklı bir istatistiğe sahip.
Akhisarspor, evinde oynadığı 4 maçı da kayıpsız geçti. Manisa’da ağırladığı Demir Grup Sivasspor’u 1-0, Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor’u 2-1’lik skorlarla geçen yeşil-siyahlı ekip, Fenerbahçe’yi de 1-0 yendi.
Gençlerbirliği ise bu sezon deplasmanda oynadığı tüm maçları kaybetti. Kırmızı-siyahlılar, Atiker Konyaspor’a 3-0, Trabzonspor’a 3-1, Göztepe’ye 3-2, Aytemiz Alanyaspor’a 4-1 yenildi.

İKİLİ REKABETTE 11. RANDEVU

Gençlerbirliği ile Teleset Mobilya Akhisarspor, Süper Ligde 11. kez karşılaşacak. Gençlerbirliği, bu maçlarda; 4 galibiyet ve 2 yenilgi alırken, 4 maç da berabere bitti. Gençlerbirliği’nin 11 golüne, Ege temsilcisi, 10 golle karşılık verdi.
Rakibine karşı deplasmanda galibiyeti bulunmayan Başkent ekibi, Manisa’daki 5 maçta; 2 yenilgi, 3 beraberlik aldı.
Manisa 19 Mayıs Stadı’nda, bugün saat 16.30’da başlayacak maçı Suat Arslanboğa yönetecek.
Gençlerbirliği’nde bu maç öncesinde cezalı futbolcu yok. Tedavilerine devam edilen Nihat Şahin ve Marko Milinkovic, forma giyemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!