Genç yönetmenden memleketinde gala

Güncelleme Tarihi:

Genç yönetmenden memleketinde gala
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 11:36

Genç yönetmenden memleketinde gala

Haberin Devamı


ADANALI genç yönetmen Burak Serbest'in ilk filmi 'Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı'nın galası, Adana'da gerçekleştirildi.
Senaryosu ve yönetmenliği Burak Serbest'e ait olan filmin ilk gösterimi, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Park Adana Alışveriş Merkezi'nde bulunan Cinens Sineması'nda yapıldı. Adana'nın iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleriyle sinemaseverlerin ilgi gösterdiği galaya,  Serbest ailesi ile akrabaları Başer ailesi  tam kadro katıldı. İlk film heyecanı yaşayan yönetmen Burak Serbest, galaya yapımcı-menajer Nur Tepeli, annesi İclal ve babası Murat Serbest ile birlikte geldi. 255 kişilik salonun neredeyse tamamen dolduğu gösterimde izleyicilere seslenen Burak Serbest, "İlk filmimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Galamızı memleketimiz Adana'da yaptığımız için çok mutlu ve gururluyum" dedi. Film gösteriminin ardından genç yönetmen, sinemaseverlerle söyleşti.
BİR GENÇ ÖYKÜSÜ
Türkiye, Romanya ve Portekiz ortak yapımı olan filmde, Edip Tepeli, Doğa Nalbantoğlu, Açelya Devrim Yılhan, Kıvanç Deniz Yavuz, Suna Selen, Mehmet Esen ile Sema Şimşek rol alıyor. 36. İstanbul Film Festivali'nde Seyfi Teoman İlk Film Ödülü için yarışıp izleyicilerden yoğun ilgi gören film, genç yaşında, annesini, babasını ve kız kardeşini trafik kazasında kaybeden ve intiharı düşünürken yaşadığı deneyimlerle hayatın içine çekilen bir gencin öyküsünü anlatıyor.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!