Genç vekiller İstiklal Marşı'nı farklı mekanlarda okudu

Güncelleme Tarihi:

Genç vekiller İstiklal Marşını farklı mekanlarda okudu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2018 14:39

Genç vekiller İstiklal Marşı'nı farklı mekanlarda okudu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) genç vekilleri anlamlı bir projeye imza attı. Genç vekiller, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümünde ilçenin tarihi, doğal ve kültürel yerleri ile belediyenin vizyon projelerinin hayata geçirildiği alanlarda İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in vizyon projeleri arasında yer alan ve ilçe gençlerinin yerel yönetimlerde söz sahibi olması, kent yönetimine katılmaları amacıyla 3 yıl önce kurulan DÖGEM genç vekilleri, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma günü dolayısıyla özel bir proje hazırladı.

Genç vekiller, proje kapsamda İstiklal Marşımızın her bir kıtasını Döşemealtı'nın farklı tarihi, doğal ve kültürel mekanında okudu. DÖGEM'in genç vekilleri, binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Karain, Termessos, doğal güzellikler arasında yer alan Kırkgöz Gölü ve Güver Uçurumu, kültürel mirasımız Evdirhan, Kırkgözhan, ilçenin vizyon projeleri Döşemealtı Hastanesi ile Merkez Müze Cami gibi alanlarda İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı ile çekimler ise 1 haftada gerçekleştirildi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, gençlere yönelik çalışmaların meyvelerini verdiğini belirterek, "Genç vekillerimiz İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ilçenin tarihi ve kültürel mekanlarında okuyup, özel bir projeye imza attı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!