Genç mucitler ve renkli icatlar İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “buluş”tu

Güncelleme Tarihi:

Genç mucitler ve renkli icatlar İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde “buluş”tu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 10:39

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 13.Buluş Şenliği, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin birbirinden ilginç icatlarına sahne oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, NASA Jet Propulsion Laboratory’nin Kaliforniya’da hayata geçirdiği “Invention Challange” yarışmasının İstanbul ayağı olan, Buluş Şenliği’nin 13’üncüsüne ev sahipliği yaptı.  3 Aralık Cumartesi günü santralistanbul Kampüsü’nde “Bir Damla Ziyan Etme” temasıyla düzenlenen şenlikte toplam 13 ortaokul ve lise ile 4 hobici yarıştı.

Genç mucitlerin, merak ederek, araştırarak, deneyerek hem şenlik ortamında bilimin eğlenceli yönünü keşfetmeleri hem de problem çözme becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan etkinlikte, okullar tek tek icatlarını sergiledi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen mucitler, bir plastik bardaktaki suyu ve suyun içindeki plastik balığı, bir damla bile su ziyan etmeden, iki metre uzaklıktaki su tankına en kısa sürede taşımak için kıyasıya yarıştı. En başarılı icadın sahibi “ODTÜ Taşımacılık” projesi ile Ankara ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi oldu. En başarılı ikinci proje ise Ankara ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ortaokulu’ndan “Dragon” oldu. Yarışmanın 3’üncülük ödülü “Speed” projesiyle Gaziantep Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi’ne gitti.

Haberin Devamı

Okullar ve Hobiciler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmanın Hobiciler kategorisinde ise Fatih Mehmet Günaydın projesiyle birinci, Mehmet Bilgiç ikinci oldu.

İlk üç dereceyi kazanan katılımcılara kupa; hakem heyetinin verdiği puanlarla “en sıra dışı”, “en artistik”, “en yaratıcı”, “en hafif” ve “en ağır” seçilen tasarımlara ise birer plaket verildi. Tüm katılımcılara ve ekip üyelerine katılım sertifikası hediye edildi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!