Genç kız şarj kablosu yüzünden hayatını kaybetti!

Güncelleme Tarihi:

Genç kız şarj kablosu yüzünden hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 07:27

Bir şarj kablosu insanı öldürebilir mi? Şarj olurken yanan, patlayan akıllı telefon haberlerinin sayısında son dönemde ciddi bir artış yaşanırken, bu kez yaşanan son olayda zarar görmüş bir iPhone şarj kablosu genç bir kızın hayatına mal oldu. 

Haberin Devamı

Yabancı basında hızla yayılmakta olan habere göre yatağının üzerinde bulunan iPhone’unu şarja taktıktan sonra uyuyan, Vietnam’da yaşayan 14 yaşındaki Le Thi Xoan elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. 

Yapılan arama sırasında genç kızın yatağında daha önce deforme olan ve bant ile kaplanan şarj aletinin telefona takılı halde bulunduğu açıklandı.

iPhone 6 olduğu tespit edilen akıllı telefonun, Le Thi Xoan tarafından genellikle her gece uyku öncesinde şarja takıldığı, polis tarafından aile ile yapılan ilk görüşmede elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. 

Genç kız şarj kablosu yüzünden hayatını kaybetti

Şarj kablosunun incelendiği, ancak henüz kablonun orjinal Apple ürünü olup olmadığının tespit edilemediği açıklandı. Fotoğrafa dikkatli bir şekilde bakıldığında ise, kablo orjinal şarj kablosuna kıyasla daha kısa gibi duruyor.

Haberin Devamı

shiftdelete'in haberine göre şarj kablosunda bulunan deforme olayda kullanıcının hatalı olduğu tezini güçlendirirken, Apple tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!