Genç Gönüller Kulübü'nden Zeytin Dalı Harekâtı'na destek ve dua

Güncelleme Tarihi:

Genç Gönüller Kulübünden Zeytin Dalı Harekâtına destek ve dua
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 15:57

Genç Gönüller Kulübü'nden Zeytin Dalı Harekâtı'na destek ve dua

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Genç Gönüller Kulübü tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu'na destek için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua programı düzenlendi.
OKÜ Rektörlük Büyük Salonda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Rektör Murat Türk, "Uluslararası hukuk temelinde ve Birleşmiş Milletler şartının 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörizm ile mücadele konusundaki kararları uyarınca gerçekleştirilmekte olan Zeytin Dalı Harekâtı, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yerli ve milli silahlarımız kullanılarak başarılı bir şekilde icra edilmektedir. Nasıl sınırlarımız içerisinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak sınırlarımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlı olduğumuzu gösteren bu harekat kendi milli güvenliğimiz ile beraber ülkemizdeki 3,5 milyon Suriyeli sığınmacı başta olmak üzere devletinden ve vatanlarından ayrılmış Suriye nüfusunun yarısından fazlasını teşkil eden 13 milyona yakın kardeşimizin güvenliği, huzuru geleceği için de önem taşımaktadır" dedi.
Dualarla kahraman Mehmetçiğin yanında olmak için bir araya gelindiğini belirten Rektör Türk, "Tarih yazan kahraman ordumuz Zeytin Dalı Harekâtı ile bu başarının son örneğini de göstermektedir. Kahraman ordumuzun Allah’ın izni ile ve milletimizin desteği ile zaferle yurda geri döneceklerine olan inancımız da tamdır.  Bu vesileyle şahsım ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi mensupları adına dualarımız ve desteklerimizle bu harekâtın arkasında olduğumuzu ve Cenabı Allah’tan Zeytin Dalı Harekâtına katılan tüm kahramanlarımıza güç kuvvet vermesini niyaz ediyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize ise acil şifalar diliyorum" diye konuştu.  
Genç Gönüller Kulübü Başkanı Oğuzhan Ulaşlı ise Zeytin Dalı Harekâtı’na destek vermek için programı düzenlediklerini ifade etti. Sinevizyon gösteriminin arından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Khalil  Mohammed Khalil, Fetih Suresini okudu. Program İlahiyat Fakültesi Din Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan'ın duası ile sona buldu.
 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!