Genç çiftçilere hibeleri veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Genç çiftçilere hibeleri veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 13:33

Genç çiftçilere hibeleri veriliyor

Haberin Devamı

BAYBURT(DHA) – Bayburt’ta, Genç Çiftçi Projesi kapsamında projeleri kabul edilen çiftçilere hibeleri verilmeye başlandı.

Bayburt’tan 108 çiftçinin hibe desteği almaya hak kazandığı Genç Çiftçi Projesi’nin hibe düve dağıtımı için Aydıntepe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Vali İsmail Ustaoğlu, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut ve çiftçiler katıldı. Tören öncesi konuşan ve Bayburt’un bulunduğu bölge itibariyle ekonomisinin tarıma dayandığını dile getiren Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, tarımdaki yüksek girdi maliyetlerini dengelemek amacıyla merkezi kurumların bir çok alanda destek programları hayata geçirdiğini ve Genç Çiftçi Projesi’nin de bunlardan en önemlisi olduğunu söyledi.

Türkiye ortalamasının üç katı üzerinde olan meralarıyla Bayburt’un Türkiye’de canlı büyükbaş hayvancılığın en yoğun şekilde yapıldığı ve tarımın tüm çeşitleriyle en iyi şekilde yapılacağı illerden biri olacağına dikkat çeken Vali İsmil Ustaoğlu ise projenin Bakan Naci Ağbal’ın girişimleri ile hayata geçirildiğini belirterek, “ Sayın Bakanımız Ağbal’a özellikle teşekkür ediyorum.Tarımda genç çiftçileri desteklemeye yönelik bu tip projeler çok önemli” diye konuştu. Vali Ustaoğlu, daha sonra da Bayburt’ta tarım sektörüne yönelik yapılan yatırımlardan örnekler verdi.

Konuşmaların ardından hibe desteği almaya hak kazanan proje sahiplerine temsili hibe çekleri hediye edildi. Genç Çiftçi Projesi kapsamında Bayburt’ta 30 çiftçiye 40’ar adet arılı kovan, 55 çiftçiye 330 büyükbaş hayvan, 22 genç çiftçiye ise 880 küçükbaş hayvan hibesi sağlanacak, toplamda 108 çiftçiye 3 milyon 240 bin liralık destekte bulunulacak.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!