Genç çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Genç çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 10:44

Genç çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Genç çiftçi projesi' hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdürü Seyit Yıldız, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Birlik Müdürü İsmail Köse ve Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ile ilçe müdürlükleri, sivil toplum örgütleri ve merkez köy muhtarları katıldı. 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, genç çiftçi projeleri kapsamında geçen yıl kentte toplam 5 bin 897 başvuru olduğunu, bakanlığın ülke genelinde 15 bin genç çiftçi projesini desteklediğini belirterek, ''İlimiz için 2016 yılında 8 milyon 820 bin lira ödenek ayrılmış olup toplam 294 proje desteklenmiştir. 2016 yılı içerisinde genç çiftçi projesiyle ilimize 161 büyükbaş hayvan projesiyle 966 büyükbaş hayvan, 55 küçükbaş hayvancılık projesiyle 2 bin 200 küçükbaş hayvan çiftçilerimize kazandırılmıştır. Ayrıca 73 arıcılık ve 5 serbest gezen tavuk işletmesi ilimize proje kapsamında kurulmuştur. 2017 yılı genç çiftçi projesinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!