Gelişim Üniversitesi Uluslararası Yeni Medya Konferansının 2'inci düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Gelişim Üniversitesi Uluslararası Yeni Medya Konferansının 2inci düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2016 17:26

Gelişim Üniversitesi Uluslararası Yeni Medya Konferansının 2'inci düzenlendi

Haberin Devamı

 Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL Gelişim Üniversitesi İletişim alanında meydana gelen teknolojik gelişmeler üzerine düzenlenen 2'inci Uluslararası Yeni Medya Konferansı düzenlendi. Düzenlenen konferans çerçevesinde; sosyal medya rakamlarının vergilendirilmesi, yerel yönetimlerde sosyal medyanın rolü, müzelerin yaygınlaştırılmasında yeni medyanın önemi, dijital aktivizm konuları masaya yatırılacak. Hedef kitlesinin yeni medya teknolojileri üzerine uzmanlaşacak olan gençler olduğu belirtilen etkinlikte, toplumun bilgiyi tüketen değil üreten bir konumda olması üzerinde duruldu.

Yeni Medya teknolojisi alanında öncü eğitim kurumları arasında yerini alan İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Yeni Medya Konferansına ev sahipliği yapıyor. Açılış konuşmasını İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayreli yaptı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından, bu tür çalışmaların ufuk açıcı ve yenilikçi olduğu gerekçesiyle, geleneksel olarak her yıl düzenlenmesi planlanıyor.

Yeni Medya olarak bilinen sosyal medyanın iyi kullanıldığında insanların alemlerini değiştireceğini söyleyen Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayreli ,"Öğrencilerin ve çocukların küçük yaşta kullanma koşullarının öğretilmesi ve yöntemlerini göstermek gerekiyor. Ailelerin çocuklarının teknolojik aletleri bir susturma aracı olarak kullanması ve hep öyle kalmalarını istiyorlar. bu da gösteriyor ki bu alışkanlıklarımızı bitirdi. Bilinçli bir şekilde kullanıldığında büyük bir nimete döşüyor. Biz öğrencilerimize yeni medyanın nasıl bilinçli kullanılması hakkında konferanslar düzenleyerek daha araştırmacı öğrenciler yetiştireceğiz" dedi.

"İŞ KURMAK İSTEYEN ÖĞRENCİYE TAM DESTEK VERİYORUZ"

Gayreli,"Öğrencilerimizi girişimci ve hayal dünyalarının çok geniş olmalarını arzu ediyoruz. Bu çerçevede öğrencilerimizin ufkunu açmak ve ideallerini gerçekleştirmelerini istiyoruz. Yol masraflarını da karşılayarak öğrencilerimizi gelişmiş ülkelere gönderiyoruz. Bu sayede geri öğrenci geri döndüğünde işini kurmak istediğinde projelerine tüm desteği vererek girişimciliğe tüm katkıyı sağlıyoruz" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!