‘Gelin’ diye geldi dolandırıp kaçtı

Güncelleme Tarihi:

‘Gelin’ diye geldi dolandırıp kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 17:00

Evlenme vaadinde bulunduğu erkek arkadaşının evine girip, ailesiyle tanışan 23 yaşındaki E.E., tüm ailenin kâbusu oldu. Erkek arkadaşının 33 bin TL’sini alan, annenin de cüzdanını çalan gelin adayı, kayıplara karıştı. Mağdur aile ise savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İnternetten tanıştığı kızla yaklaşık 2 yıl boyunca aşk yaşayan 27 yaşındaki Mustafa Doğan, kendisine evlenme vaadinde bulunan kız arkadaşının ısrarıyla askere gitti. Askerden döndüğünde kız arkadaşının, kendisini ve ailesini dolandırdığını öğrenen Mustafa Doğan, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.
23 yaşındaki genç kızın ‘gelin adayı’ olarak girdiği evi dolandırma olayı Keçiören’de gerçekleşti. Mustafa Doğan, internet ortamında tanıştığı E.E. ile bir süre sanal ortamda sohbet ettikten sonra, genç kıza aşık oldu. Genç kız ile dışarıda sık sık görüşmeye başlayan Doğan, E.E.’yi ailesi ile tanıştırdı. Tanışmanın ardından sık sık Doğan Ailesi’nin evine giden E.E., erkek arkadaşı Mustafa Doğan’le evlenmek istediğini ancak askere gidip, gelmesi gerektiğini söyledi.
Kız arkadaşının ‘evlenme vaadi’ üzerine askere gitme kararı alan Doğan, E.E.,’nin, “Gitmeden önce bana bir miktar para ver. Sen dönene kadar ben de evimizi kurayım” sözü üzerine, annesine ait arabayı satıp, üzerine de biriktirdiği 15 bin TL’yi ekleyerek, 33 bin TL’yi sevgilisinin hesabına yatırdı.
Askerliği sırasında E.E., Doğan Ailesi’nin evine girip çıkmaya devam ederken bir gün anne Aynur Doğan’ın 2 bin 500 TL nakit parasının olduğu cüzdanı çalındı. Mustafa Doğan, askerliğinin son aylarına girerken E.E. ile tartışmaya başladı. Bu arada izne çıktığı bir gün E.E.’nin sosyal medya hesabında başka biriyle fotoğrafını gören Doğan, kız arkadaşından ayrıldı.
Ayrıldıktan sonra E.E.’den verdiği parayı isteyen Doğan, “Parayı bireysel emeklilik hebasına yatırdım, veremem” cevabını aldı.

Haberin Devamı

ASKERDEN GELİNCE ÖĞRENDİ

Mustafa Doğan’ın kız arkadaşı ve evleneceği kız olarak ailenin içine kadar giren E.E.’nin aileyi doladırdığı ise genç adam askerden geldikten bir buçuk ay sonra bir GSM şirketinden gelen telefonla ortaya çıktı. GSM şirketi, anne Aynur Doğan’ın hat açtırdığını ve bin 700 TL değerinde telefon aldığını söyleyince, aile olayı araştırmaya başladı. Anne Aynur ile oğlu Mustafa, her yeni bilgide büyük bir şok yaşadı. Evlenme vaadiyle evlerine giren E.E.’nin anne Doğan’ın cüzdanını çaldığı, kimliğiyle de hat çıkarıp, cep telefonu aldığı belirlendi. E.E.’nin kendilerini dolandırdığından emin olan aile, 18.08.2015 günü savcılığa giderek, genç kız hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

OLAYIN ŞOKUNU ATLATMAYA ÇALIŞIYORUM

Olayla ilgili Ankara Hürriyet’e konuşan Mustafa Doğan, “Ben, onun için her şeyi yaptım. Askere gitmeden önce elektrik mühendisliği yapıyordum. Saygın bir işim ve çevrem vardı. Askere gidince tüm çevremi kaybettim. Uzun süredir yaşadığım şoku atlatmaya çalışıyorum” dedi.

YAKALANSIN CEZASINI ÇEKSİN

Anne Aynur Doğan ise, şunları şöyledi:
“Cüzdanımın çalındığı gün, kızın asıl amacını anlamıştım ama yaptıklarını inkar ederek, suçu benim üzerime attı. Oğlumla aralarını bozmaya çalıştığımı söyledi. Ailemle beni birbirimize düşürdü. Bu sorunların ardından eşim ve oğlumla aram açıldı. Küçük çocuğumu da alıp bir süre evden uzaklaştım. Kızın ailesiyle görüşmeye gittik. Babası bizi tehdit etti. Tabanca doğrultu. Çalınan parada falan değilim. Oğlumu bu kızdan kurtardık ya, yakalansın, cezasını çeksin yeter.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!