Gelibolu'da halka 3 bin aşure

Güncelleme Tarihi:

Geliboluda halka 3 bin aşure
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 11:16

Gelibolu'da halka 3 bin aşure

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu Belediyesi, Muharrem Ayı'nda gerçekleştirdiği etkinlikte halka 3 bin aşure dağıttı.

Gelibolu Belediyesi, her yıl Muharrem Ayı için gerçekleştirdiği aşure ikramına bu yıl da devam etti. Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, çarşı bölgesinde, semt pazarında ve Piri Reis Meslek Yüksekokulu'nda kurulan stantlarda kapalı kaselerde hazırlanan aşureleri, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanlarıyla birlikte halka ikram etti.

Aşurenin bereket, paylaşım, hoşgörü ve insanlığın ortak kültürel mirası olduğunu vurgulayan Başkan Özacar, Muharrem ayının tüm insanlığa barış getirmesi dileğinde bulundu. Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ayı olduğunu belirten Başkan Özacar, "Aşure bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı çok değerlidir. Bu paylaşım, hoşgörü ve ağız tadımız ülkemizin dört bir köşesine sirayet etsin, bütün insanlarımızın yüzleri gülsün. Biliyoruz ki, her şey paylaşınca güzel ve bundan sonraki gelecek olan nesle bırakacağımız sevgi içinde dostluk ve kardeşlikle yaşanabilir bir ülke" dedi.

Belediye Başkanı Özacar, ÇOMÜ Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu'ndaki dağıtımda ise öğrencilerle buluştu. Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Elagöz ve öğretim görevlileri ile birlikte öğrencilere aşure ikramında bulunan Başkan Özacar, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunun kalıcı olması dileğinde bulundu.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!