Gelibolu'da Ece Bey törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Geliboluda Ece Bey törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 17:15

Gelibolu'da Ece Bey törenle anıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde, Türkler'in Anadolu'dan Rumeli'ye Geçişi ve Gelibolu Fethi'nin 663'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'nın komutanlarından Ece Bey törenle anıldı.

Gelibolu'ya bağlı Karainebeyli Köyü'ndeki Ece Bey'in mezarı başında düzenlenen anma törenine, Eceabat Kaymakamı ve aynı zamanda Gelibolu Kaymakam vekili olan Bülent Yılmaz, 18'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan ve Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar'ın Ece Bey'in mezarına çiçek bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Ece Bey'in biyografisi okundu.

Mevlid okutulan tören, katılımcılara pilav ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi. Etkinlikler kapsamında yarın Lapseki'nin Çardak Beldesi'nde Gazi Yakup Bey'in, Gelibolu'nun Bolayır Beldesi'nde de Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'nın türbeleri ziyaret edilerek törenler düzenlenecek ve Türkler'in Anadolu'dan Rumeli'ye geçişleri temsili olarak canlandırılacak.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!