Gelibolu'da 'Diyabet' hastalığı bilgilendirme standı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Geliboluda Diyabet hastalığı bilgilendirme standı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 17:16

Gelibolu'da 'Diyabet' hastalığı bilgilendirme standı açıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'ndeki Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçe merkezinde kurulan stantta, vatandaşlara 'Diyabetle Yaşam, KOAH, Akılcı İlaç Kullanımı, Ağız Diş Sağlığı ve Obezite' konularında broşür dağıtılarak, boy, kilo ve şeker ölçümü yapıldı.

Gelibolu Toplum Sağlığı Merkezi, diyabete dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Vatandaşları diyabet konusunda uyaran ve ücretsiz ölçüm yapan merkez görevlileri, diyabetten korunma yöntemleri konusunda da bilgilendirme yaptı.

Konuyla ilgili bilgi veren Gelibolu Toplum Sağlığı Merkezi Hemşiresi Duygu Gürsel, bu yıl 14 Kasım Diyabet Günü sloganın, "Diyabet Salgınını Durduralım" olarak belirlendiğini söyledi. Türkiye'de görülen önemli halk sağlığı sorunlarından biri olduğunu, diyabet tanısı konan hasta sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Hemşire Gürsel, "Hastaların yaşamlarını kaliteli bir şekilde sürdürebilmesi için doktorun önerisine göre ilaçlarını kullanmaları, diyetlerine uygun beslenmeleri, hastalıkları ile ilgili eğitim almaları ve mutlaka egzersiz yapmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!