Gelibolu Belediyesi okullardaki Atatürk Büstlerini yeniliyor

Güncelleme Tarihi:

Gelibolu Belediyesi okullardaki Atatürk Büstlerini yeniliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 13:41

Gelibolu Belediyesi okullardaki Atatürk Büstlerini yeniliyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde gelen talepler doğrultusunda 26 Kasım İlkokulu ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki Atatürk büstleri Belediye tarafından yenilendi.

Gelibolu Belediyesi tarafından, okulların fiziki yapılarını iyileştirmek ve öğrencilerin kullanımına uygun hale getirmek için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Belediyeye gelen talepler doğrultusunda okullardaki Atatürk büstleri yenileniyor. İlk olarak, 26 Kasım İlkokulu’nun bahçesinde bulunan Atatürk büstünü Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar’ın talimatı ile yenileyen ekipler, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin büstünü de yenileyerek çevre düzenlemesini tamamladı.

Yenilenen Atatürk büstü için Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde açılış töreni gerçekleştirildi. Törene, Gelibolu Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Belediye Başkanı Mustafa Özacar, okulların her türlü gereksinimleri için imkanlar ölçüsünde yanlarında olmaya gayret gösterdiklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk, beklentisinin tamamını çocuklara, ülkemizin geleceği olan gençlerimize ayırmıştır. Dünyada ilk çocuk bayramı ve ilk gençlik bayramı ülkemizde kutlanmıştır, kutlanmaya devam ediyor. Atatürk’ün gençliğe bakış açısının en önemli göstergesi budur ama gençliğe şunu da öğütlemektedir. ‘Çocuklar gençler okuyun gelecek sizlersiniz, bilgi ve bilim yolunuz açık olsun.’ Bizler Atatürk’ün bizlere bıraktığı benim en büyük eserim dediği Cumhuriyeti korumak, yüceltmek onun gösterdiği yolda gitme azmindeyiz. Asla ve asla onun değerlerinden Cumhuriyet ülküsünden, ilke ve devrimlerinden vazgeçmeyeceğimizi defalarca olduğu gibi bugün de bir kez daha ifade ediyoruz. Atatürk’ün sarsılmaz ilkelerine sahip çıkmayı sonsuza kadar sürdüreceğiz. O’na ufak bir saygı göstergesi olarak da buradaki büstünü yenileyip açılışını yapıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Hakan Kılınçkaya, okul yönetimi adına Başkan Özacar’a teşekkür plaketi takdim etti.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!