Geleneksel çocuk şenliği ilgi görmedi

Güncelleme Tarihi:

Geleneksel çocuk şenliği ilgi görmedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 10:32

Geleneksel çocuk şenliği ilgi görmedi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde 27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 9. Türkan Saylan Çocuk Şenliği'ne günler öncesinden duyuru yapılmasına karşın sınırlı sayıda katılım sağlandı.

Tiyatrolar, müzik dinletileri, gösteriler ve atölyelerin yer aldığı  9. Türkan Saylan Çocuk Şenliği, 27-28 Mayıs tarihleri arasında Ayvalık'ta gerçekleştirildi. İki gün süren şenliğe katılan çocuklar, birlikte öğrenme ve eğlenmenin tadını çıkardı. İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Türkan Saylan hakkındaki belgesel izlendi. Çocuk Kitabı Yazarı Necdet Nedim'in sunumunun ardından ‘Çocuk dövülmez' adlı skeci Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çocuk Kulübü öğrencileri canlandırdı. Zeytin Çekirdekleri Orkestrası müzik dinletisinin ardından İngilizce şarkı söylendi. Piyanoda Melih Recep Gürcan'ın verdiği mini konseri Sema Alevcan'ın drama çalışması takip etti. Modern dans gösterisi, Tülay Üstündağ'ın ‘Kendi hayatınızın efendisi olun' başlıklı çalışması, Pamuk Prenses ve Çağdaş cüceler adlı tiyatro oyunu ile halk oyunları ilk gün etkinlikleri arasında yer aldı. Şenliğin ikinci günü eski kırlangıç fabrikası bahçesinde yapıldı. Yüz ve taş boyama, bez bebek, maske ve afiş yapma çalışmalarına katılan çocuklar hem becerilerini geliştirdi hem de eğlendi.

OKULLARDAN ŞENLİĞE KATILIM OLMADI

Ayvalık'ta yaklaşık 2 bin 800 öğrencinin öğrenim gördüğü 18 ilkokul bulunmasına karşın okulların şenliğe katılım sağlamadığı görüldü. Şenliğin ilk gününde yaklaşık 400 kişi kapasiteli salonda 60 öğrencinin bulunması koltukların boş kalmasına neden oldu. Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 14 kişilik bir heyetin şenlik için Ayvalık'a geldiğini belirten ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer, "Her yıl Türkiye'nin başka bir yerinde yapılıyor bu şenlik. Genel merkezimiz bu yıl Ayvalık'ta yapılmasını istedi. Günler önceden hazırlıklar ve duyuru yaptık ancak derneğimizin Çocuk Kulübü ve Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri Orkestrası dışında katılım olmadı ne yazık ki" dedi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!