"Gelecek Turizmde" ile Foça 4 mevsim yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Gelecek Turizmde ile Foça 4 mevsim yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 16:35

"Gelecek Turizmde" ile Foça 4 mevsim yaşayacak

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığında yürütülen Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu'nun dördüncü döneminde; İzmir'in Foça ilçesindeki "Dört Mevsim Foça" projesine; fon, eğitim, planlama, iletişim, danışmanlık ve teknik destek vereceği bildirildi. Projeyle, temel geçim kaynağı turizm olan, yazı, kışı ve baharıyla farklı deneyimler vaat eden Foça'da, turizmi dört mevsim sürdürülebilmesinin hedeflendiği belirtildi.

"Dört Mevsim Foça" Projesi'nin, Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği (TUDER) tarafından Foça Belediyesi ve Foça Kaymakamlığı işbirliğiyle yürütüleceği kaydedildi. Proje ile mevcut turizm faaliyetlerinin dört mevsime yayılması ve geleneksel bağcılık, meyve-sebze yetiştiriciliği, zeytincilik, kıyı balıkçılığı gibi faaliyetlerin turizmi destekleyecek şekilde geliştirilmesi; sürdürülebilir turizm için doğadan yana üretim ve işletme modellerinin turizm faaliyetlerine kazandırılması hedeflendiğine dikkat çekildi.

Projeyle ilgili bilgi veren Foça Turizmciler Yatırımcılar ve Esnaflar Derneği (TUDER) Başkanı Umut Tutar, "İlçemizin öncelikli geçim kaynağı turizm. Bu nedenle, Foça'nın ülkemiz için sürdürülebilir turizm destinasyon alanlarından biri olarak tercih edilmesi öncelikli hedefimiz. Tüm proje ortakları olarak amacımız, Foça'nın ismini aldığı Akdeniz foklarını ve ilçeyi kuran Phokaililer'den kalan kültürel mirası korumak. Foça'nın tarım faaliyetleri ile tarihi ve doğal değerlerinin tanıtılması ve bu değerlerin turizme kazandırılarak yaşatılması için uygulamalar geliştirilmesi konusunda Gelecek Turizmde'nin yapacağı katkılardan büyük memnuniyet duyuyoruz."

Gelecek Turizmde'nin 4'üncü döneminde desteklediği projeler arasında Foça'nın yanısıra Denizli Buldan'daki "Kuşlar Sizi Çağırıyor" ve Antalya-Demre'de "Likya Yolunda Bir Tarih Molası" projeleri yer aldığı da açıklandı.

FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!