Geleceğin şefleri

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin şefleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 10:29

Geleceğin şefleri

Haberin Devamı

 

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-HATAY Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya ilçesine bağlı Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.
Başkan Savaş, Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Yurtsever önderliğinde öğretmenlerle ve yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencileriyle bir araya gelerek UNESCO tarafından 'Hatay Yaratıcı Şehirler Ağı'nda Dünya Gastronomi şehri seçilen Hatay hakkında istişarelerde bulundu. Hatay'ın gastronomi kimliğiyle ilgili öğrencilerin görüşlerini alarak onlara bu konuda çok iş düştüğünü dile getiren Lütfü Savaş, "6 yılı aşkındır Suriye'nin gölgesinde yaşamaktan kurtulup küllerimizden yeniden doğarak ilimizi en güzel şekilde duyurmalıyız. Biz yöneticiler olarak yapmış olduğumuz hizmetlerin yanı sıra projeler ile siz akıllı gençlerin de yardımıyla, şehrimizi çok daha iyi noktalara getirebileceğiz. EXPO 2021 Hatay, Step Green Projesi ve son olarak Gastronomi Şehri Hatay ile dünyanın gözde yerleri arasında olacağız. Hatay'ımızın, dünya mutfakları arasında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha kanıtladığımız bu platformda siz yetenekli ve eğitimli gençlerimizin yemeklerimizi en güzel şekilde sunacağına inancımız sonsuz. Mutfağındaki 600'e yakın yemek ve tatlı çeşidinin yanı sıra bu mutfak kültürünün yaşatılmasını ve gelecek kuşaklara aktarılması için genç aşçılarımıza büyük iş düşüyor. Okulunuzdaki eksik gördüğünüz durumları, gücümüzün yettiğince gidermeye çalışacağız. Hepiniz alacağınız iyi eğitimler ile mesleki hayatınızda başarılı ve Hatay'ımıza yararlı gençler olacaksınız" dedi.
Başkan Savaş konuşmasının ardından Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!