Geleceğin doktorlarına burs desteği

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin doktorlarına burs desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2018 09:22

Geleceğin doktorlarına burs desteği

Haberin Devamı

İZMİR'in Çiğli ilçesindeki özel bir hastane ile protokol imzalayan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, tıp fakültesinde okuyan iki kız öğrenciye burs verilmesini sağladı.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği kurumsal firmalarla üniversitede kız öğrenci okutmak koşuluyla anlaşma yapıyor. İzmir'deki özel bir hastane ile protokol imzalayan birlik üyeleri, şiddete karşı olmanın simgesi turuncu renkte indirim kartları kullanarak yüzde 20 indirimle tedavi olacak. Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Muzaffer Keskiner, Yönetim Kurulu üyesi Opr. Dr. Yener Bakan ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı diş hekimi Tülin Eraslan arasında imzalanan protokol kapsamında, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan 3'üncü sınıf öğrencisi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan 4'üncü sınıf öğrencisi iki genç kıza hastane tarafından burs verilecek.

Bir ülkenin uygarlık seviyesinin kadına sağladığı eşit koşullarla ölçüleceğini dile getiren hastanenin yönetim kurulu başkanı Opr. Dr. Muzaffer Keskiner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir hafta süresince kadınlara özel sağlık kontrollerinde bir çok ayrıcalıklar sağladıklarını ifade etti. İzmir Kadın Kuruluşları Birliği olarak ekonomiyi canlandırmak adına firmalarla işbirliği yaptıklarını belirten Birlik Başkanı Tülin Eraslan ise "Önceliği kadın işyeri sahiplerine tanıyacağız. Amacımız özellikle bu günlerde sektörel hareketliliğe katkıda bulunmak ve kadınların kadınları destekleyerek dayanışma içinde olmasını sağlamaktır. Ayrıca daha da önemlisi genç kızlarımıza eğitimleri için bursu desteği sağlatarak kurumların sosyal sorumluluk bilincini arttırmak projemizin en öncelikli hedefidir" dedi.

İmza töreninin ardından ressam Belma Çarga'nın hazırladığı Cumhuriyet Kadınları Sergisi'nin açılışı ile Dr. Yıldız Arun'un yeni şiir kitabı 'Noktanın Ölüm Sessizliği'nin tanıtım ve imza günü gerçekleşti.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!