Geleceğin bilim adamlarına kutlama

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin bilim adamlarına kutlama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 13:24

Geleceğin bilim adamlarına kutlama

Haberin Devamı

MANİSA'nın Salihli ilçesindeki Kudret Demir Ortaokulu'nun Avrupa Şampiyonu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü öğrencileri ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Ortaokulu'nun il birincisi, plaket ve hediyelerle ödüllendirildi.

Salihli TSO, robotik ve yazılım gibi ileri teknolojiye yönelik alanlarda başarılarıyla Salihli'nin gururu olan ortaokul öğrencilerine yönelik olarak bir tören düzenledi. Romanya'da düzenlenen Avrupa'nın en büyük robot yarışması özelliğini taşıyan 10. Uluslararası Robochallenge Robot Yarışması'nda Mini Sumo Kits kategorisinde geliştirdikleri ve birbiriyle güreşebilen robotları Avrupa şampiyonu olan Salihli Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü öğrencileri kendilerini tanıtarak, yaptıkları çalışmaları anlattı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilen Kudret Demir Ortaokulu'nun 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri Burakhan Arıkanlı, Kamuran Uçak, Yiğit Gümüş, Mehmet Şener, Ahmet Efe Sezgin ve Yiğit Koçak çalışmaları hakkında bilgi verdi. Okul Müdürü İlker Atalay ve Robotik Eğitmeni Ertuğ Gözaydın da öğrencilere imkanların sunulması halinde başarılı olunacağı konusunda iyi bir örnek oldukları için duydukları memnuniyeti anlattı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Ortokulu öğretmeni Taner Yörü'nün yönlendirmesiyle Sessiz Dünyanın Sesi Ol Projesi ile Manisa birincisi ve Türkiye üçüncüsü olan 7. sınıf öğrencisi Hüseyin Üstündağ da yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Salihli'nin adını ulusal platformda duyuran ve iyi bir tanıtım yapan Kudret Demir ve Salihli TSO Ortaokulu öğrencilerini kutlayan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, "Başarılarınız göğsümüzü kabarttı. Sizlerle gurur duyuyoruz. Önünüzü açmak için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. Yüksel, Salihli'ye bir fen lisesi kazandırılması konusunda da önderlik ettiklerini söyledi.

Salihli TSO Yönetimi tarafından Kudret Demir Ortaokulu Müdürü İlker Atalay, robotik eğitmeni Ertuğ Gözaydın, Salihli TSO Ortaokulu Müdürü Şahin Turanlı ve öğretmen Taner Yörü'ye birer plaket takdim edildi. Yarışmalarda başarılı olan öğrencilere de hediyeler verildi.

SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!