Gediz'i kirletenler affedilmedi

Güncelleme Tarihi:

Gedizi kirletenler affedilmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 09:14

Gediz'i kirletenler affedilmedi

Haberin Devamı

MANİSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, Gediz'de kirlilik yaratan kurum, kuruluş ve işletmelere yönelik denetimlerin hız kazandığını belirterek, geçtiğimiz yıl yapılan 491 denetimde 457 bin 332 lira, bu yıl ise 19 denetimde 147 bin 285 lira ceza uygulandığını söyledi.

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin Gediz Havzası Kirlilik Önleme Eylem Planı kapsamında Gediz'de kirlilik yaratan kurum, kuruluş ve işletmelere yönelik denetimlerin hız kazandığını söyledi. Gediz Havzası'ndaki kirliliğin önlenmesi ve azaltılmasına yönelik alınacak tedbirlerin tespiti ve mevcut su kalitesinin ortaya konulması amacıyla bakanlıkça 17 noktada Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı yürütüldüğünü belirten İl Müdürü Aytekin, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kapsamında denetim ve izleme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

SU KALİTESİ DÖRDÜNCÜ SINIF

Gediz Havzası'nda yürütülen izleme çalışmalarının sonucuna göre Gediz Nehri'nin dördüncü sınıf su kalitesinde yer aldığını belirten Aytekin, "Su kalitesinin iyileştirilmesi adına artık havzadaki baskı unsurları ve sıcak noktalar tespit edilmektedir. Günlük atık su debisi 10 bin metreküp gün ve üzeri olan tesislere Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) kuruldu ve atık su kirlilik değerleri online olarak izlenmektedir. Bunun yanı sıra; gerek il müdürlüğümüz gerekse de bakanlığımızca anlık numuneler alınarak atık su verileri kontrol edilmektedir. Kirliliğin azaltılmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi gerek sonucuna varılarak kirlilik yaratan kurum, kuruluş, işletmelere yönelik denetimlerimiz hız kazandı. 2016 yılında sadece Gediz'e yönelik 491 denetim gerçekleştirdik. Toplamda ise 457 bin 332 lira tutarında ceza uyguladık. 2017 yılı Ocak ayından itibaren 19 denetim gerçekleştirdik. Toplam 147 bin 285 lira idari para cezası uyguladık" diye konuştu.

11 YENİ ATIKSU ARITMA TESİSİ

Aytekin, il genelinde 13 kentsel, 7 sanayi bölgesi, 143 sanayi tesisi olmak üzere toplam 163 adet atıksu arıtma tesisi bulunduğunu ve 11 tesiste ise atıksu arıtma tesisi inşaatlarının devam ettiğini belirterek, atık su arıtma tesislerine yenilerinin eklenmesi ile su kalitesinin iyileştirilmesini hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Aytekin, MASKİ tarafından; halihazırda kurulu bulunan Karaoğlanlı, Keçiliköy, Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Gölmarmara, Kırkağaç, Gelenbe, Karakurt, Kula, Salihli, Durasıllı, Saruhanlı atıksu arıtma tesislerinin işletilmesine devam edildiğini de sözlerine ekledi.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!