Gedikli, Mamak'lı gençlere başkanlık sistemini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Gedikli, Mamaklı gençlere başkanlık sistemini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 12:59

Gedikli, Mamak'lı gençlere başkanlık sistemini anlattı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Bülent Gedikli Mamaklı kadınlar ve gençlere Başkanlık Sistemi'ni anlattı. Mamak Belediyesi Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen sempozyuma Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak ve Mamaklılar katıldı.
Başkanlık Sistemi'nin Türkiye'ye çağ atlatacağını kaydeden Gedikli, “Başkanlık sistemi Türkiye'ye çağ atlatacak, lider vizyonu sahaya yansıyacak. Bahsettiğimiz sistem üniter yapı çerçevesinde olacak. Her alanda sinerji yaratacak, otoriter değil, çoğulcu sistem kurulacak, yürütme güçlenecek, iki başlılık bitecek, muhalefet daha etkili hale gelecek, ekonomide istikrarı destekleyecek, mega projeler, yatırımlar olacak, büyüme ivme kazanacak, çoğulcu bir sistem olacak, katılımcılık artacak, bireyleri ön plana çıkaracak, siyaseti merkeze yaklaştıracak ve yatırımcının, ihracatçının, işadamının önü açılacak" dedi.
Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile birlikte mevcut sistemin parlamenter olma vasfını yitirip yarı başkanlık sistemini andırır hale geldiğinin altını çizen Gedikli,“Cumhurbaşkanımızın gündeme getirdiği konuların çığır açmasından korkuyorlar. Komşu ve çevre ülkelerin Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye'yi başkanlık modeli içinde düşünürseniz bölgede ekonomik, kültürel ilişkileri hızla geliştirecek kapasitesi varö dedi. Adalet ve kalkınma için başkanlık dediklerinin altını çizen Gedikli, “ Başkanlık sistemini kim istemiyor, bir de niye istemiyor? İstememesini bırakın ağzımıza alınca kıyametler koparıyorlar. Gördüklerimiz şunlar; PKK ve uzantısı parti, Pensilvanya çetesi FETÖ. Demek ki bu Türkiye için hayırlı bir iş. Halka “bidon kafalıö, “göbeğini kaşıyan adamö diyenler, Kut'ul Amare gibi zaferlerin hatırlanması ve bunların tekrar gündeme gelmesinden rahatsız olanların, 'seni başkan yaptırmayacağız' çığlıklarının nedeni adaletli kalkınma" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlk günden beri yanında olan biri olarak bir gün bile pes etmediğini tehdide boyun eğmediğini ve Türkiye'ye koyulan engellere razı olmadığının altını çizen Gedikli, “Bakın bugün burada bunları burada konuşabiliyorsak, AK Parti diye bir parti 14 yıldır dimdik ayakta ise yıllar önce Pınarhisar'da zindana atılmayı göze almış olan lideri Erdoğan sayesindedir. Bu dava bitmez. Bu dava biter diyenler bitti ama dava bitmez. On değil, yüz değil, bin yıllık davadır bu" dedi.
AKGÜL İSTİKRARI SAĞLAR
Yeni Anayasa ve Başkanlık Sisteminin gelecek neslin önünü açmak adına önemli olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, istikrar için başkanlık modelinin hayata geçmesi gerektiğini vurguladı. Akgül, “Parlamenter sistemin demokratik siyasi hayatımızda ortaya çıkardığı krizleri göz önünde bulundurduğumuzda, ülkemiz için en uygun hükümet sistemi Başkanlık sistemidir" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!