Gece ulaşımı canlılık kazandıracak

Güncelleme Tarihi:

Gece ulaşımı canlılık kazandıracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 09:32

Ankara’da bugünden itibaren hayata geçecek gece ulaşımı kararına CHP ve MHP grupları ile Ankara Ticaret Odası’ndan ‘destek’ geldi. Ortak fikir şu: “Gece ulaşımı Ankara’ya canlılık kazandıracak.”

Haberin Devamı

DOĞRU KARAR, DESTEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya: “Bizce de doğru bir karar. 2 yıl önceki bütçe görüşmelerinde gece ulaşımını gündeme getirdik, ayrıca önerge verdik. Ulaşımın erken bitmesinin esnafın işlerine olumsuz etkisine, gece çalışan kişilerin ulaşımla ilgili sıkıntılarına dikkat çekmiştik. 23.30 da biten raylı sistemi gelin 1’e çekin demiştik. Muhalefet söylüyor diye ciddiye almadılar. Şimdi belediye başkanı değişti. Popülist kararlar alacaklar bu da onlardan birisi oldu. Ankara halkının lehine alınan kararlara destek veririz. Bu kararı 2 yıl önce biz söylemiştik. Doğru bir karar alındı destekliyoruz.”

ANKARALIYA FAYDA SAĞLAYACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek: “Daha önce biz de gündeme getirmiştik. Ulaşım, Ankara’nın başta gelen sorunlarından birisi. Bununla ilgili sahaya inerek araştırma yapıp metrolarda, otobüslerde, istasyonlarda vatandaşı dinlemiştik. Hazırladığımız ulaşım raporunu kamuoyuyla paylaşmıştık. Büyükşehir Belediyesi’ne de önerilerimizi sunmuştuk. Bu yapılan çalışma Ankaralıya fayda sağlayacaktır. Ancak tekerlekli taşıma yerine raylı sisteme geçilmesini sürekli söylüyoruz. Metro ağı genişlemeli, mevcut hatlarda iyileştirilmesi. Avrupa başkenti diyorsak bunlar olmalı. Gece ulaşımını da destekliyoruz.”

24 SAAT YAŞAYAN BİR ŞEHİR

Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran: “Belli bir saatten sonra Başkent’te hayat duruyordu. Aldığı karardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyoruz. İşi gereği geç saatlere kadar çalışan vatandaşlarımız ulaşım imkânına kavuşacaklar. Bu karar, Ankara’nın ticari hayatını da olumlu etkileyecek. Belediyemizin gece ulaşımı uygulaması Ankara’ya canlılık kazandıracak. Ankara, diğer dünya başkentleri gibi 24 saat yaşayan bir şehir haline gelecek. Bu durum en çok, ekonomik sıkıntıdaki esnaf ve tüccarımızı sevindirecek.”

 

Haberin Devamı

SON METRO 01.00’DE

Gece ulaşımı, bu akşam itibarıyla hayata geçiyor. 9 ilçe için belirlenen 35 hat, gece 02.00’ye kadar normal seferlerine devam edecek. 02.00’den sonra ise her saat başı sefer yapacak, sabah 06.00’da ise normal seferlerine dönecek. Metrolar ise 01.00’e kadar çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!