Gebze'de binlerce kişi iftar sofrasında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gebzede binlerce kişi iftar sofrasında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 11:49

Gebze'de binlerce kişi iftar sofrasında buluştu

Haberin Devamı

GEBZE(Kocaeli), (DHA) - GEBZE Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel iftar sofrası İnönü Mahallesi sakinlerini bir araya getirdi. Binlerce mahalle sakini iftarını aynı sofra etrafında birlikte açtı.

Gebze Belediyesi'nin iftar sofrası İnönü Mahallesi'nde kuruldu. Binlerce mahalle sakinin bir araya getiren iftara ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yanı sıra belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Nilay Ayran, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri, Mahalle Muhtarı Merdali Koç da katıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, iftar öncesi mahalle esnafını ziyaret ederek, hayırlı işler temennisinde bulundu. Mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Köşker, iftarı birlikte açmaya davet etti. İftarın gerçekleşeceği alanda masaları tek tek gezen Başkan Köşker mahalle sakinlerinin Ramazan aylarını kutladı.

'BU SOFRA BİRLİK VE BERABERLİK SOFRASI'
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker iftar öncesi yaptığı konuşmada, "Allah'a şükürler olsun ki bizleri yeniden Ramazan'a kavuşturdu ve hep birlikte aynı sofranın etrafında iftar açmak nasip oldu. Çok şükür bolluklar içerisinde bir Ramazan geçiriyoruz. Ramazan ayı bereket ayı, mağfiret ayı, rahmet ayı, sonunda da cehennemden kurtulma ayı. Bir ay süren Ramazan ayının kıymetini iyi bilelim. Bu sofralar birlik, beraberlik, gönül sofrası. Bu sofra etrafında birlik ve beraberliğimiz güçleniyor, komşuluk ilişkilerimiz artıyor. Ne kadar şükretsek az. Bugün bu durumda olmamızda, bu hizmetleri yapabilmemizde Cumhurbaşkanımızın çok büyük destekleri var. Dolayısıyla tüm dünyadaki mazlumların haklarını savunan bir lidere sahibiz ve ona sahip çıkalım. Üzerimize oynanan oyunlara gelmeyelim." dedi.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
İftarda çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için özel oyunlar sergilendi, hediyeler verildi. Çocuklar özellikle Karagöz ve Hacivat'ın maceralarına çok güldü. Çocuklara pamuk şekeri, Osmanlı macunu ve patlamış mısır ikram edildi. İftarda ayrıca semazen gösterisi de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!