Gazipaşa'da sanat sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Gazipaşada sanat sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 11:43

Gazipaşa'da sanat sempozyumu

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - GAZİPAŞA İlçe Belediyesi'nce bu yıl ilki gerçekleştirilecek 'Gazipaşa Uluslararası Sanat Sempozyumu' 15 Nisan Cumartesi günü başlayacak.

Küratörlüğünü Antalya Atatürk Devlet Hastanesi doktorlarından ressam Melek Günbey Güler'in üstlendiği Gazipaşa Uluslararası Sanat Sempozyumu'na, Arnavutluk, Avusturya, Filistin, KKTC, Ukrayna, İsrail, Azerbaycan, Mısır, İran, Romanya, Umman, Sudi Arabistan, Özbekistan ile Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden sanatçılar konuk edilecek. Dr. Melek Günbey Güler, sempozyumun 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nde başlayacağını, üretilen eserlerin ise 21 Nisan'da Gazipaşa'da açılacak 'Gazipaşa Tarım Fuarı'nda sergileneceğini belirtti. Dr. Güler, sempozyum programı konusunda şunları söyledi:

"Gazipaşa İlçesi, adını gazeteci-ressam Fikret Otyam'ın ilçeye yerleşmesiyle birlikte sanatla duyurmuştu. Gazipaşa'da sanatı tekrar canlandırmak, bölgeyi tarımdan sonra uluslararası bir sanat merkezi haline dönüştürmek için kolları sıvadık. Sempozyumun bir amacı da bugün hayatta olmayan sanatçı Fikret Otyam'ı anmak. Sempozyum süresi içinde Otyam ile ilgili anma toplantıları ve sunumlar da yapılacak, eşi Filiz Otyam onur konuğu olacak."

Gazipaşa Uluslararası Sanat Sempozyumu, 23 Nisan'da sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!