Gazipaşa'da halk günü toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Gazipaşada halk günü toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 18:09

Gazipaşa'da halk günü toplantısı

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde halk günü toplantısı yapıldı.

Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından vatandaşın sorunlarını ilk elden öğrenebilmek amacıyla başlatılan halk günü toplantısının ikincisi Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kaymakam Nurullah Kaya başkanlığındaki toplantıya kurum amirleri ve vatandaş katıldı. Kaymakam Kaya, toplantıya katılanların sorun ve önerilerini dinledi, neler yapılabileceği konusunda ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.

Güney Mahallesi'nden Mehmet Küçükballı, mahallelerine bir firmanın maden ocağı açmak istediğini belirterek, bu duruma tepkisini ifade etti. Maden ocağının mahallenin doğal yapısını bozacağını kaydeden Küçükballı, bu konuda destek istedi.

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Avcı, belediye olarak bu konuyu bildiklerini ve kurum olarak olumsuz görüş bildirdiklerini iletti. Avcı, "Biz oranın doğallığının, güzelliğinin bozulmaması için belediye olarak karşı olduğumuzu bildirdik. Maden ocağının açılması için görüş alınan 7-8 kurumdan birisi de belediye. Belediye olarak olumsuz raporunu verdik. Bundan sonraki süreç nasıl ilerler bilemiyoruz" dedi.

Toplantıda gündeme gelen bir diğer konu da Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne gelen hekimlerin ilçede kalmaması oldu. Vatandaşın sorusu üzerine bu konuda açıklama yapan Başhekim vekili Dr. Şebnem Çelik, Gazipaşa'ya gelen hekimlerin branşında tek çalıştığını, yoğun iş mesaisinden dolayı ilçenin tercih edilmediğini anlattı. Hekimlerin Gazipaşa'da kalabilmesi için bir takım özel sebepleri olması gerektiğine değinen Çelik, vatandaşın da hekimlere çok destek olmadığını belirtti. Çelik, "En ufak şeyde şikayet olabiliyor. Şikayet unsuru olmayan şeyler bile şikayet haline gelebiliyor. Hekimlerimiz bu anlamda çok yıpratılıyor" diye konuştu.

Kaymakam Kaya da "Her sorunu çözemesek de şu anda sorunların ne olduğunu görüyoruz. Antalya'nın çok büyük bir il olması, onun merkez ilçeleri arasında Gazipaşa'nın olmaması yoğunluk açısından dezavantaj bizim için" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!