Gazipaşa'da halk günü

Güncelleme Tarihi:

Gazipaşada halk günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2018 11:17

Gazipaşa'da halk günü

Haberin Devamı

 

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA) - GAZİPAŞA Kaymakamı Nurullah Kaya, halk gününde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Adil Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Levent Elmas, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, kamu kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda tarım ürünlerinde son günlerde artan hırsızlık olayları, okullar çevresinde öğrencilere rahatsızlık veren araçlar ve elektrik hizmet eksiklikleri, yaya geçitlerindeki sıkıntı ele alındı.

Vatandaşların hırsızlıkla ilgili sorunların çözümüne ilişkin taleplerini dinleyen Kaymakam Nurullah Kaya, "Polis, jandarma bizim. Onların ihmali benim ihmalim, mülki amir olarak. Kurumsal yapı olarak, hiçbir kurumumuz ben mükemmelim her şeyi zamanında yapıyorum diyemeyiz. Jandarmamızın sahası geniş, muazzam bir hareketli saha. Emniyetimiz, nüfusumuzun en fazla olan yere bakıyor. Önce tedbirimizi kendimiz alacağız sonra kurumlardan yardım alacağız. Mesela avokado hırsızlığıyla ilgili çok şikayet geliyor 'Hırsızlığı önleyemiyoruz' diye. Rant olan yerde bunu engelleyemezsin. 2 katrilyonluk sermaye burada geziyorsa, bunun da karşılığı olacaktır, handikapları olacaktır. Hırsızlık vakaları bitmez ama minimuma iner. Bunu yapalım dediğimizde kimse bu konuda sorumluluk almıyor. Malımız kıymetliyse bu işin önceliği varsa beraberce yapacağız" dedi.

Belediye Başkanı Adil Çelik de yaya geçitlerine 3 boyutlu çizimler yapılacağını belirterek, "3 boyutlu yaya geçitleri uygulamasını kullanacağız. Gelen sürücümüz, sanki yolun ortasında tümsek varmış gibi görecek" dedi.

Gazipaşa'da açılacak otellerle ilgili de bilgi veren Çelik, "Otellerin yapımı başlayacak ama bazı planlamalar bitmeden ruhsatı imzalarsanız, savcının karşısına imar kanununa muhalefetten durur, Mahmutlar Cezaevi'nde tatil yaparsınız. Kadastro çalışması bitmek üzere. 1 Şubat'ta askıya çıkacak, 1 Mart'a inecek. Yatırımcılarla görüşüyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!