Gazi’de barikat tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Gazi’de barikat tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 01:00

Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü’ne komşu olan Emniyet Mahallesi’nde bulunan Yukarı Sokak’a, Gazi Üniversitesi duvar örmeye başlayınca mahalle sakinleri ve öğrenciler isyan etti.

Haberin Devamı

Önceki gün başlayan duvar inşaatını dün toplanarak protesto eden mahalle sakinleri ve öğrenciler, “Mahalleli yıllardır burayı kullanıyor, Gazi Üniversitesi keyfi olarak kapatamaz. Burası Konya Yolu’na, Gazi Üniversitesi’nin bütün fakültelerine çıkan kestirme bir yoldur. Mahallede yaşayan vatandaşların yürüme mesafesini iki katına çıkardılar” diye tepki gösterdi. Duvarın kaldırılması için yaklaşık 3 bin imza toplayan Emniyet Mahallesi sakinlerinin yanı sıra, öğrenciler de duruma büyük tepki gösterdi. 

BELEDİYE: GAZİ’NİN ARAZİSİ

Yenimahalle Belediyesi yetkilileri, Yukarı Sokak’ın Gazi Üniversitesi’ne ait arazide yer aldığını açıkladı. Belediye yetkilileri, Yukarı Sokak’ın plan notlarında yol olarak gözükmediğini, ancak vatandaşlar tarafından uzun süredir kullanıldığını belirtti. Planda başka bir yol olduğunu ancak Yukarı Sokak’ın kullanılması nedeniyle açılmadığını belirten Yenimahalle Belediyesi yetkilileri, duvarın örülmesiyle beraber planda gözüken yolun 12 metrenin altındaysa Yenimahalle Belediyesi tarafından, 12 metrenin üzerindeyse Büyükşehir Belediyesi’nce açılacağını bildirdi. Gazi Üniversitesi yetkilileri ise, konu hakkında bilgi sahibi olduklarını, duvar yapımı ile ilgili olarak şikayette bulunan öğrencilerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Gazi’de barikat tepkisi

Yıllardır kullandıkları Yukarı Sokak’a örülen duvarı görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, yolu uzatıp derslerine geç kalmamak için kalıpların ve demir çubukların üstünden tehlikeli bir şekilde atlamak zorunda kalıyor.

BAKMADAN GEÇME!