Gaziantep'ten 21 milyon 634 bin lira bağış

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepten 21 milyon 634 bin lira bağış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 13:31

Gaziantep'ten 21 milyon 634 bin lira bağış

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Başbakanlık tarafından başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na TOBB'un yaptığı 54 milyon liralık bağışın 21 milyon 634 bin 660 lirasının Gaziantepli sanayiciler tarafından sağlandığını söyledi.



Gaziantep Sanayi Odası'nda Ekim ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, kentte yürütülen başarılı operasyon sayesinde, çeşitli illerde yapılmak istenen olası terör felaketlerinin önlendiğini belirtti.



Başbakanlık tarafından başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na TOBB'dan yapılan 54 milyon lira bağışın yüzde 40.5'lik bölümünü GSO üyelerinin sağladığını kaydeden Konukoğlu, "Gaziantep’ten Sanayi Odası’nın önderliğinde bu kampanyaya 21 milyon 634 bin 660 lira bağış yaptık. Yüzlerce arkadaşımız destek oldu. Her kuruşunu verenden Allah razı olsun. Gaziantep farklılığını bir kez daha ortaya koydu. Bu şehir ülkesine bağlıdır, ülkesi için yapamayacağı hiçbir fedakarlık yoktur. Bayrağı ve vatanı için canından, her şeyinden vazgeçer" dedi.



Eylül ayında, bayram tatilinin 9 gün olmasının ihracat temposunu düşürdüğünü anlatan Konukoğlu, Gaziantep’in bu yıl Ocak-Eylül dönemi ihracatının binde 3 düşüşle 4 milyar 567 milyon dolar olduğunu anımsattı. Türkiye’de en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir arasında aylık bazda beşinci ve toplam ihracatta altıncı sıradaki yerlerini koruduklarını ifade eden Konukoğlu, şöyle konuştu:



"Ankara’yı yakında geçersek hiç şaşırmayalım. Şu anda Ocak-Eylül dönemi toplamını dikkati aldığımızda, aramızda 30 milyon dolardan az bir rakam kaldı. Yılsonuna kadar bir atak yaparsak, bu farkı kapatırız. Bu seneyi inşallah Ankara’nın üzerinde tamamlarsak Gaziantep için inanılmaz güzel bir sonuç olur."’



Terör olaylarının bir an önce son bulmasını dileyen Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise, Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB’nin kuruluş işlemlerinin tamamlanmasının önemini anlatarak "Bu konuda Sanayi Odası Başkanımız Adil bey başta olmak üzere milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kilis Ticaret ve Sanayi Odamıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!