Gaziantep'te uyuşturucuyla mücadele toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte uyuşturucuyla mücadele toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 22:30

Gaziantep'te uyuşturucuyla mücadele toplantısı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Vali Ali Yerlikaya başkanlığında mahallelerde uyuşturucuyla mücadele toplantısı düzenlendi.
Şahinbey İlçesi'ne bağlı Pervarililer Kahvehanesi'nde düzenlenen Vali Ali Yerlikaya başkanlığındaki toplantıya; Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tanrıverdi ve ilgili birim amirleri ile Düztepe semtindeki Vatan, Beybahçe, Fırat, Akdere ve Cengiz Topel mahalle muhtarları, bu mahallelerdeki okul müdürleri ve cami imam-hatipleri, kanaat önderleri ve mahalle sakinleri katıldı. Vali Ali Yerlikaya, insanlığın en büyük tehditlerden biri olarak önünde duran uyuşturucuya karşı ülkemizde ve ilimizde topyekun bir mücadele başlatıldığını söyledi. Vali Yerlikaya, şunları söyledi:
"İlimizin her köşesinde uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesi, uyuşturucu bağımlısı vatandaşların tedavileri ve topluma kazandırılmaları için yeni bir sayfa açıyoruz. Bu mücadelede yerel yönetimlerimiz, güvenlik, sağlık ve eğitim kurumlarımız, diyanet teşkilatımız ile sivil toplum kuruluşlarımız tam bir işbirliği içerisindedir. Bu mücadelede siz kıymetli hemşehrilerimizin de desteğini bekliyoruz. Bizleri bu çalışmada yalnız bırakmayın. Bu belalardan sadece güvenlik tedbirleriyle sona erdirilmesi çok zor. Burada hain terör örgütlerinin geçtiğimiz yıl düzenlediği o elim acıyı hep birlikte yaşadık. Allah bir daha bu tür olaylarla bizi imtihan etmesin. Sizin huzur ve güven içerisinde olmanız için devlet olarak bütün imkanları seferber ettik. Şimdi de uyuşturucu, terör, kumar ve fuhşiyatın önlenmesi için toplumsal bir seferberlik ilan ettik. Bizim anlayışımızda devlet vatandaş işbirliği ve dayanışması her zaman önde gelir. Bizler sizlere hizmet için buradayız. Sizlerden, gözbebeğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımızın, geleceğimizin teminatı gençlerimizin her türlü madde bağımlılığından korunması için yardım istiyoruz. Madde bağımlısı çocuk ve gençlerimizin tedavisi için 'Alo 191' hattını, uyuşturucu ticaretiyle uğraşanlar veya bunlara yardım edenleri de '155 Polis İmdat Hattı'na bildirmenizi istiyoruz. Sizler bu konuda bizim gözümüz kulağımız olun. Sizlerin razı olmadığı hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın Başbakanımız ve sayın İçişleri Bakanımızın bu yöndeki kararlılıkları ile inşallah bütün şer odaklarının kökünü kazıyacağız."
Mahalle sakinleri ise, Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!