Gaziantep'te TBMM'nin kuruluşu canlandırıldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte TBMMnin kuruluşu canlandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 16:11

Gaziantep'te TBMM'nin kuruluşu canlandırıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a ayak basmasından, TBMM’nin açılışına kadar olan süreç tiyatro gösterisiyle canlandırıldı.
Özel Gaziantep Kolej Vakfı İlkokulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kutlama etkinliği düzenlendi. Kutlamalara; Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy, Genel Müdür Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, Okul Müdürleri Mustafa Şenel, Nadir Gürsel ve İsmet Tiryaki, idareci ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. GKV’li öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Türkçe ve İngilizce şarkılar, modern danslar, halk dansları ve şiirlerle kutladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a ayak basmasında, TBMM’nin açılışına kadar olan süreci tiyatro gösterisiyle canlandıran öğrenciler, büyük beğeni topladı. Atatürk videosu ise, izleyen velileri ve öğrencileri duygulandırdı.
GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında "Çocuklar, milletin geleceğidir. Mustafa Kemal Atatürk çocuklara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanı ülkemizin geleceği çocuklarımıza armağan etmiştir. Türkiye cumhuriyetini emanet edeceğimiz öğrencilerimizin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. Milli bayramlarımız, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada çocuklar gibi el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun" dedi.
Kutlamaların büyük bir heyecanla izleyen davetliler, gösterileri gerçekleştiren öğrencileri ayakta alkışladı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!